EK Pool

Deze pagina gaat over de EK Pool, ben je op zoek naar de stand en groepsindelingen? Check dan de aparte pagina met poule standen en programma’s voor alle info.

Het EK 2021 komt er aan! En wat is er leuker dan mee te spelen in een EK pool samen met je vrienden of collega’s? Dat maakt het kijken naar de EK wedstrijden nóg leuker. Ook wij van EKVoetbal.nl hebben in samenwerking met Scorito een EK Pool opgezet. Klik op onderstaande button om je gratis in te schrijven en maak kans op mooie prijzen! Het spel is het beste te spelen op je mobiel.

Inmiddels is het EK begonnen en is de inschrijving voor onze EK Pool gesloten. In totaal doen er ruim 3.000 deelnemers aan de EKVoetbal.nl Subleague op Scorito mee. Benieuwd naar de stand en prijzen?

Speel gratis mee met de EK Pool

Het leuke aan het voorspellen van het EK is dat je alle wedstrijden van het toernooi extra goed volgt. Daarnaast kun je vrienden eindelijk overtuigen van je voetbalkennis, want wie is de beste voorspeller? Benieuwd naar de puntentelling, prijzen en hoe onze EK Poule werkt? We hebben alle info overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:

Puntentelling

In onze EK Poule draait het vooral om het voorspellen van de juiste uitslag van de wedstrijden. Daarnaast kun je ook vier topscorers selecteren en vul je vooraf ook de Europees kampioen in. De volledige puntentelling:

VoorspellingPunten
Wedstrijden
Winnaar60
Exacte uitslag90
Poule
Land + positie goed (nr 1 & 2)75
Land goed (nr 1 & 2)50
Topscorers
Keeper/verdediger64
Middenvelder32
Aanvaller16
Europees Kampioen250
In de fases na de groepsfase worden de punten verhoogd

Voorbeeld: je voorspelt Nederland – Oekraïne 2-1. De einduitslag wordt 2-0. Je hebt de exacte uitslag niet goed, maar de winnaar wel. Je krijgt daardoor 60 punten. Heb je ook nog een van de doelpuntenmakers bij je topscorers zitten dan krijg je daar, afhankelijk van de positie, extra punten voor. Lees ook al onze tips voor het kiezen van je topscorers.

Prijzen

Scorito stelt zelf geen prijzen beschikbaar, maar wij van EKVoetbal.nl wel! Welke prijzen kun je winnen in onze subleague? De nummers 1 t/m 5 krijgen een Oranje Shirt van Budweiser.

Onder alle deelnemers die op vrijdag 11 juni de pool volledig hebben ingevuld hebben we de volgende prijzen verloot:

  • 2x Lipton Heldenshirt, gesigneerd door Robin van Persie (volwassen)
  • 5x Lipton Heldenshirt, gesigneerd door Robin van Persie (kinder)

Deze prijzen worden op dinsdag 15 juni verloot. De winnaars maken we bekend via het prikbord op de Scorito app.

De stand van de EKVoetbal Subleague kun je op de app of mobiele versie via het icoontje icon-stand onderin zien. Aan het eind van het toernooi verdelen we via deze ranglijst de prijzen.

Screenshot van de EK Poule

EK Voorspellen

Hoe- en wanneer kun je de poule precies invullen? In eerste instantie vul je de uitslagen van alle groepswedstrijden in. Daarbij geldt de puntentelling zoals weergegeven in bovenstaande tabel. Na de groepsfase vul je de voorspellingen per fase (knock-out ronde) in. Na de poulewedstrijden dien je dus nog apart je voorspelling voor de achtste-, kwart-, halve- en finale in te vullen. Ook de vier topscorers kunnen ná de groepsfase opnieuw gekozen worden. Tot 11 juni 20:00 uur kun je de volgende zaken voorspellen:

  1. Voorspel alle zes de wedstrijden per poule;
  2. Selecteer vier topscorers;
  3. Kies je Europees Kampioen;
  4. Na de groepsfase kun je op 24 juni de volgende fases invullen.

Spelen via de app

We raden sterk aan de EK Poule te spelen via de app of mobiele versie van Scorito. Zo heb je de beste gebruikerservaring, de desktop versie is namelijk vervallen. Nadat je, je via bovenstaande button hebt aangemeld voor onze subleague kun je de app downloaden via de App– of Playstore.

Deadlines

Om het maximale aantal punten te behalen is het belangrijk om al je voorspellingen op tijd in te vullen. In onderstaand overzicht tref je een tabel met alle deadlines:

FasesDeadline
Fase 1: GroepsfaseVrijdag 11 juni, 21:00 uur
Fase 2: Achtste finalesZaterdag 26 juni 18:00 uur
Fase 3: KwartfinalesVrijdag 2 juli 18:00 uur
Fase 4: Halve finalesDinsdag 6 juli 21:00 uur
Fase 5: FinaleZondag 11 juli 21:00 uur