Speelsteden EK 2024

Het EK wordt in 2024 in Duitsland georganiseerd. Er zijn tien Duitse steden aangewezen als speelstad. Op deze pagina zetten we alle speelsteden voor je op een rijtje. Klik op de betreffende stad voor meer informatie.

EK 2024 Duitsland speelsteden

Op alfabetische volgorde:

  1. 🇩🇪 Berlijn (Cityguide)
  2. 🇩🇪 Dortmund
  3. 🇩🇪 Düsseldorf
  4. 🇩🇪 Frankfurt
  5. 🇩🇪 Gelsenkirchen
  6. 🇩🇪 Hamburg (Cityguide)
  7. 🇩🇪 Keulen
  8. 🇩🇪 Leipzig (Cityguide)
  9. 🇩🇪 München
  10. 🇩🇪 Stuttgart

Speelsteden op kaart

Op onderstaande kaart kun je zien waar er gevoetbald wordt tijdens het EK 2024. Voor Nederlanders een mooie kans om wedstrijden dichtbij huis te bezoeken. Want zoals je kunt zien valt de reisafstand voor sommige speelsteden reuze mee.

Reisafstanden

Benieuwd hoe lang je er over doet om met de auto van naar een van de tien Duitse speelsteden af te reizen? In onderstaande tabel hebben we de gemiddelde reistijd per auto berekend vanaf een centraal punt in Nederland (Utrecht).

SpeelstadReistijd (auto)
Gelsenkirchen1 uur 47 minuten
Düsseldorf1 uur 58 minuten
Dortmund2 uur 10 minuten
Keulen2 uur 25 minuten
Frankfurt3 uur 54 minuten
Hamburg4 uur 18 minuten
Stuttgart5 uur 41 minuten
Leipzig5 uur 46 minuten
Berlijn6 uur
München7 uur 27 minuten

Zoals je in de tabel kunt zien liggen er vier stadions binnen tweeënhalf uur vanaf Utrecht. Deze speelsteden zijn dus prima met de auto te bereiken. Voor speelsteden zoals Berlijn en München zijn andere vervoersopties zoals de trein of vliegtuig waarschijnlijk betere alternatieven. Als je op de betreffende speelstad klikt kun je meer informatie lezen over alle reismogelijkheden maar ook over de stad zelf en het speelstadion.