Nederland speelt in de groepsfase van het EK in Hamburg (tegen Polen), Leipzig (Frankrijk) en Berlijn (Oostenrijk). Mocht je richting een van die steden gaan om Oranje te supporten dan hebben we goed nieuws. Voor elke Duitse stad hebben we namelijk een speciale guide geschreven. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over Leipzig! Nederland speelt hier op vrijdag 21 juni om 21:00 uur tegen de Fransen.

Vervoer

Leipzig ligt in het Oosten van Duitsland op zo’n 7 uur rijden vanaf Utrecht. De auto is dus zeker een optie. Maar ook met de trein (duurzamer alternatief) ben je er binnen die tijd, als je een beetje dichtbij een (groot) station woont. Vanaf Amersfoort kun je de internationale trein richting Berlijn pakken en in Hannover uitstappen om vervolgens over te stappen op de trein naar Leipzig Hbf. Geen zin om zo lang in de auto of trein te zitten? Dan hebben we slecht nieuws. Er gaan vanuit Nederland namelijk geen directe vluchten naar Leipzig.

Als je eenmaal in Leipzig bent aangekomen kun je de auto lekker staan. Het openbaar vervoer is namelijk helemaal gratis in de stad! Als je in het bezit bent van een wedstrijdticket kan je 36 uur gratis in de betreffende speelstad reizen (van 06:00 uur ochtends op de wedstrijddag tot 18:00 avonds de volgende dag).

Overnachting

Ben je nog op zoek naar een hotel of appartement in Leipzig? Onze tip: boek zo snel mogelijk. De prijzen stijgen namelijk erg hard richting het EK. Check de bekende hotelplatformen voor alle opties. Op onderstaande map zie je enkele opties voor overnachtingen in de buurt van het stadion.

Stadion & Fanzone

De wedstrijden in Leipzig (4 in totaal) worden gespeeld in de Red Bull Arena. Normaal is daar natuurlijk RB Leipzig bespeler van. Het stadion heeft een capaciteit van 43.000 toeschouwers en ligt vlakbij het centrum. Met een half uurtje lopen vanaf het centrum sta je bij de Arena (adres: Am Sportforum 3).

Als Oranje fan kun je op de wedstrijddag verzamelen op het Oranje Fanzone in het Wilhelm Leuschner Platz. Dit plein is vanaf 13:00 uur geopend, je kunt hier samen met andere Nederlanders genieten van de beste Vaderlandse artiesten. Vanaf hier vind ook de Oranje Fanwalk plaats (om 17:30 uur). In een gezamenlijke Oranjestoet wordt dan naar het stadion gelopen. Heb je geen kaartje? Dan kun je de wedstrijd Nederland – Frankrijk op het plein kijken.

leipzig-ek-2024

Hotspots

Plak je er voor/na de wedstrijd van Nederland nog een paar dagen aan in Leipzig? Dan is het ook leuk om de stad te bezoeken. Hieronder hebben we enkele hotpots op een rijtje gezet. Let op: deze plekken zijn speciaal geselecteerd voor voetbal supporters. Verwacht dus geen hippe koffietentjes maar vooral voetbalcultuur ūüėČ

  1. Nederland – Frankrijk wordt gespeeld op vrijdag. Een uitstekende mogelijkheid om het nachtleven van Leipzig te verkennen. Want winst, gelijkspel of verlies: het resultaat moet natuurlijk wel gevierd worden. Wissel je Oranje shirt misschien wel even voor een andere outfit. Leipzig is qua uitgaan een soort Berlijn light: genoeg underground plekken om los te gaan. Bijvoorbeeld: Institut f√ľr Zukunft, in het weekend tot maar liefst 09:00 uur ochtends open.
  2. Op de dag van de wedstrijd is het natuurlijk het leukste om naar de Oranje Fanzone te gaan. Maar daarvoor, of op een andere dag, moet je zeker eens een biertuin (biergarten) bezoeken. Een paar opties zijn Clara Zetkin Park en Betten Költzsch.
  3. Wil je Leipzig van boven bekijken? Check dan de Panorama Tower. Je ziet deze toren vanuit heel de stad en deze is te bezoeken! Voor de entreeprijs van ‚ā¨5 kun je naar de 31e verdieping en daar, in het restaurant, met een drankje genieten van het uitzicht van de stad.

Schrijf een reactie