Leipzig

Leipzig is een van de grootste steden Duitsland. Met meer dan 500.000 inwoners en grote voetbalclub kan ook deze stad niet ontbreken als speelstad voor het EK 2024. Op deze pagina vind je alles over het programma in Leipzig. De wedstrijden in Leipzig worden in de Red Bull Arena gespeeld.

Het Nederlands Elftal speelt ook een wedstrijd in Leipzig: Nederland – Frankrijk! Ga je naar Duitsland voor deze wedstrijd? Lees dan zeker ook ons uitgebreide artikel met alle tips over Leipzig.

Programma

Datum & TijdFaseThuisUitUitslag
Di 18 juni 21:00Groep🇵🇹 Portugal🇨🇿 Tsjechië2-1
Vr 21 juni 21:00Groep🇳🇱 Nederland🇫🇷 Frankrijk0-0
Ma 24 juni 21:00Groep🇭🇷 Kroatië🇮🇹 Italië1-1
Di 2 juli 21:00Achtste finale🇦🇹 Oostenrijk🇹🇷 Turkije1-2
Benieuwd naar het volledige schema, check het complete speelschema.

Red Bull Arena

Tijdens het WK van 2006 is Leipzig ook al deelnemer geweest als speelstad. RB Leipzig is de ploeg die het stadion als thuisbasis heeft. De Red Bull Arena zal door de UEFA worden ‘Leipzig Stadion’ genoemd gaan worden. In dit stadion passen bijna 43.000 toeschouwers.

Stad Leipzig

Leipzig is op dit moment de 8e stad van Duitsland met bijna 600.000 inwoners. De stad staat bekend om haar grote dierentuin. Tot 1990 heeft Leipzig uitgemaakt van het Oost-Duitse communisme. Leizpig wordt door haar inwoners ook wel Lipsk genoemd. Veel Polen en Tsjechen gebruiken deze naam ook nog. Als het speelschema volledig is ingevuld plaatsen we op deze pagina ook tips voor de beste reisopties en overnachtingen in Gelsenkirchen.