Wil je de wedstrijden niet thuis maar samen met vrienden in de kroeg of plein met groot scherm kijken? In veel grote steden zenden ze de wedstrijden van het Nederlands Elftal uit op een flink scherm waardoor je met honderden Oranje fans samen kunt kijken. Op deze pagina hebben we een handig overzicht gemaakt voor de plaatsen waar je het Nederlands elftal op een groot scherm kunt beschouwen.

Alle grote steden

We blijven dit artikel updaten. Benieuwd wanneer het Nederlands Elftal precies speelt? Check het speelschema.

Amsterdam

In bijna alle cafés en bruine kroegen in Amsterdam staat het Nederlands Elftal wel aan. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we in de kaart hieronder onze favoriete (en dat zijn er aardig wat) toegevoegd.

Wil je de wedstrijden van Oranje liever op wat grotere schermen, met meer mensen kijken? Dan raden we het terrein bij de Westerunie, de Vondeltuin en Strandzuid aan.

Rotterdam

In Rotterdam hebben we een aantal leuke plaatsen gevonden waar je het Nederlands elftal op een groot scherm of op verschillende schermen in een kroeg kunt zien schitteren. Bij het gezellige Café van Zanten en bij Mooie Boules zenden ze de wedstrijden van Oranje, midden in de kroeg uit. Daarnaast kun je genieten van de wedstrijden op een groot scherm bij sportcafé Hollywood Event Center en Panenka.

Utrecht

In Utrecht worden in talloze cafés het EK voetbal en natuurlijk de wedstrijden van het Nederlands Elftal, uitgezonden. Bekijk daarvoor hieronder alle cafés in de stad op de kaart. Maar waar hebben ze nou het grootste scherm in Utrecht?

NAR organiseer een heus Festibal met ‘gigaschermen binnen én buiten’, het wordt ook wel de EK beleving in festivalformaat genoemd. Daarnaast zijn Werkspoorcafé en Kloek ook leuke plaatsen om de wedstrijden te bekijken. Bij deze twee cafés is het ook al mogelijk om te reserveren. Wacht hier dus niet al te lang mee!

Den Haag

Bij Bar Club 188 hebben ze een leuke actie bedacht: je krijgt namelijk een gratis biertje bij elke goal van Oranje. Daarnaast is de prijs voor bier & fris vanaf €2,60. Wij zien daarom geen reden om de wedstrijd niet in deze kroeg te gaan kijken. Bekijk hieronder op de kaart nog veel meer opties om wedstrijden van Nederland te kijken in Den Haag:

Eindhoven

Wil je de wedstrijden van Nederland graag op een groot scherm in Eindhoven kijken? De kans is groot dat elk café op Stratumseind de wedstrijden uitzend, check hieronder nog meer opties. Mocht Oranje de kwartfinales halen dan heeft de gemeente aangekondigd dat er ook grote schermen op pleinen in de stad komen te staan.

Groningen

In Groningen vind je tijdens het EK geen grote (openbare) schermen in de stad. De gemeente heeft dat niet toegestaan. Wel kun je in een van de vele kroegen voetbal kijken, zo’n voorbeeld is Block & Barrels (in de binnentuin en op het overkapte dakterras). Dit restaurant/café richt zich ook op internationale wedstrijden, dus naast het Nederlands elftal op de grote schermen zullen er ook nog kleine televisies aanwezig zijn voor andere wedstrijden. Bekijk hier andere opties in Groningen:

Tilburg

In Tilburg zenden natuurlijk alle bekende kroegen de wedstrijden uit (zie kaart hieronder). Het Nederlands Elftal op een groot scherm kijken in Tilburg? In het straatje tussen The Cat’s Back en ’t Elfde Gebod staat een scherm buiten! Check hieronder alle opties (tip: zoom in want de meeste kroegen bevinden zich in de Korte Heuvel, Piusplein en Paleisring.

Almere

In Almere hebben we een geschikte kroeg gevonden waar je de wedstrijden op een groot scherm kunt kijken: Café op 2. Dit is een gezellige kroeg en de ideale plaats om met je vrienden de wedstrijd te kijken. Zorg wel dat je op tijd bent, want dit café zal snel vol staan!

Breda

In het gezellige Breda raden wij de Havenmarkt aan! Dit plein is tijdens het namelijk omgetoverd tot Oranjeplein met maar liefst 11 schermen. Er zitten hier ook genoeg kroegen omheen waar je binnen kunt kijken. Tip: zoom in op onderstaande kaart want veel kroegen bevinden zich in het centrum aan de Torenstraat, Grote Markt en eerder genoemde Havenmarkt.

Nijmegen

In Nijmegen bruist het ook als het Nederlands elftal speelt. Hier zijn natuurlijk ook talloze cafés om de wedstrijd te bekijken. Maar in de Molenstraat kun je het EK met heel veel andere fans tegelijk kijken. Hier zitten ook voldoende kroegen omheen.

Den Bosch

Er komen waarschijnlijk geen grote schermen op pleinen zoals de Markt, de Parade, in de Karrenstraat of Korte Putstraat. Wel hebben onderstaande kroegen aangegeven de wedstrijden van het Nederlands Elftal op een groot scherm uit te zenden.

Apeldoorn

In Apeldoorn kun je de spanning van de wedstrijden ervaren in gezellige kroegen zoals Dimi’s Cafe Apeldoorn, The Old Irish Pub, Humphrey’s Café, Cafe Confetti, Cafe de Schimmel, en Cafe de Hofnar. Deze locaties bieden een perfecte sfeer om samen met vrienden en mede-fans van het EK te genieten van je favoriete team.

Haarlem

Haarlem biedt een levendige sfeer tijdens het EK. Naast de iconische Jopenkerk, waar je kunt genieten van een Jopen-biertje, zijn er tal van kroegen zoals Cafe van Gunsteren, Polo Bar, Cafe de Flapcan, Het Wapen van Bloemendaal, Cafe de Lange Heer, Bar Boef, Cafe Studio, Sportcafe Haarlem, Zocher Haarlem, en Mooie Boules Haarlem waar je de wedstrijden kunt volgen onder het genot van een verfrissend drankje.

Arnhem

In Arnhem kun je het EK beleven in stijl bij Dudok Arnhem, Fortvier Schuytgraaf, Recreatie de Veerstal, en Taphuys. Deze locaties bieden niet alleen de mogelijkheid om de wedstrijden te kijken, maar ook om te genieten van lekker eten en een uitgebreide selectie aan drankjes.

Amersfoort

Amersfoort staat bekend om zijn diverse kroegenscene, perfect voor het volgen van het EK. Van het gezellige Pool & Game Café ’t Zoldertje tot de ontspannen sfeer bij Long John’s en de gastvrijheid van Cafe Onder de Linde, er is voor elk wat wils. Geniet van de wedstrijden bij Zuid_Amersfoort, J&D, Café Koetje, Curtis, Pizza Bombari, en Bij Hein, waar je gegarandeerd een onvergetelijke avond zult hebben.

Enschede

In Enschede vind je diverse kroegen waar je samen met vrienden en medefans van het EK kunt genieten. Proef de gezelligheid bij Eet En Bierencafé De Beiaard, Cafe de Pimpelaar, Molly Malone, Cafe Friends Enschede, en Aspen Valley, waar je kunt juichen voor je favoriete team onder het genot van een drankje en lekkere hapjes.

Pathe

De bioscoop Pathé komt met een nieuw concept, namelijk ‘Pathé Sport’. Ze zullen de drie wedstrijden van het Nederlands elftal in de groepsfase uitzenden in HD op het grote scherm. Hier is een handig overzicht van welke Pathé-bioscopen dit zal zijn:

BioscoopStad
Pathé NoordAmsterdam
Pathé ArenaAmsterdam
Pathé De MuntAmsterdam
Pathé De KuipRotterdam
Pathé SchouwburgpleinRotterdam
Pathé SpuimarktDen Haag
Pathé YpenburgDen Haag
Pathé Leidsche RijnUtrecht
PathéAmersfoort
PathéArnhem
PathéDelft
PathéEindhoven
PathéHaarlem
PathéLeeuwarden
PathéNijmegen
Pathé CentrumTilburg
PathéZwolle

Heb jij nog een aanrader om de wedstrijden van het Nederlands elftal te bekijken? Laat het ons hieronder weten in de reacties! 😉

Schrijf een reactie