Nadat eerder de 26-koppige selectie van het Nederlands Elftal bekend werd gemaakt, zijn nu ook alle rugnummers duidelijk geworden. Of we hier veel uit kunnen halen is nog maar de vraag want sommige spelers hebben een favoriet nummer, maar check hier alle rugnummers van de spelers in het Nederlands Elftal.

Rugnummers Nederlands Elftal

RugnummerSpeler
#1Verbruggen
#2Geertuida
#3De Ligt
#4Virgil
#5Aké
#6De Vrij
#7Xavi
#8Wijnaldum
#9Weghorst
#10Memphis
#11Gakpo
#12Frimpong
#13Bijlow
#14Reijnders
#15Van de Ven
#16Veerman
#17Blind
#18Malen
#19Brobbey
#20Koopmeiners
#21F. De Jong
#22Dumfries
#23Flekken
#24Schouten
#25Bergwijn
#26Gravenberch

Basisopstelling

Normaal zou je vanuit de rugnummers de basisopstelling kunnen concluderen. Maar in het geval van Oranje zit dat iets anders in elkaar. Frenkie de Jong heeft bijv. #13 en bondscoach Ronald Koeman heeft al bekend gemaakt dat #9 Wout Weghorst niet als eerste spits begint.

Wat is er al wel zeker? #1 Bart Verbruggen zal starten als eerste keeper op het EK. Verder lijken Virgil van Dijk, Nathan Aké, Cody Gakpo en De Jong (mits fit) zeker van een basisplek.

Andere spelling

Bij 23 van de 26 spelers staat gewoon de achternaam op de rug van het Nederlands Elftal shirt. In drie gevallen is dat anders. Bij Xavi Simons staat er Xaxi op de achterkant, Depay = Memphis en bij Frenkie staat er F. De Jong op het shirt, mogelijk om onduidelijkheid met een andere De Jong (Luuk is overigens niet geselecteerd) te voorkomen.

Schrijf een reactie