Berlijn

Berlijn kan als hoofdstad natuurlijk niet ontbreken als een van de tien speelsteden op het EK 2024. Op deze pagina lees je alles over het programma in Berlijn. De wedstrijden worden gespeeld in het Olympiastadion. Nederland speelt ook in Berlijn, het laatste groepsduel tegen Oostenrijk staat hier op het programma.

Reis je naar Berlijn af voor de wedstrijd Nederland – Oostenrijk? Check dan ook zeker onze Guide met alles wat je moet weten over de stad.

Programma

In Berlijn worden maar liefst zes wedstrijden gespeeld: drie groepsduels, een achtste finale, een kwartfinale en de finale! In onderstaande tabel kan je het programma bekijken:

Datum & TijdFaseThuisUitTickets
Za 15 juni 18:00Groep🇪🇸 Spanje🇭🇷 Kroatië
Vr 21 juni 18:00Groep🇵🇱 Polen🇦🇹 OostenrijkTickets
Di 25 juni 18:00Groep🇳🇱 Nederland🇦🇹 OostenrijkTickets
Za 29 juni 18:00Achtste finale2A2BTickets
Za 6 juli 21:00KwartfinaleW43W44Tickets
Zo 14 juli 21:00FinaleW49W50Tickets
Benieuwd naar het volledige schema, check het complete speelschema.

Olympiastadion Berlijn

Het Olympiastadion is een reusachtige tempel in het Westen van Berlijn. Hedendaags kunnen er zo’n 70.000 toeschouwers plaatsnemen. Bij de bouw van dit stadion (in 1913) was dit aantal nog een stuk hoger. Hertha BSC is de vaste bespelers van het Olympiastadion. Daarnaast wordt het stadion ook gebruikt voor bijvoorbeeld DFB Pokal finales en was het decor van de WK finale in 2006 tussen Italië en Frankrijk.

Ben je nog op zoek naar een accommodatie in Berlijn? Bekijk verschillende opties op onderstaande map:

Stad Berlijn

Mocht het Nederlands Elftal een wedstrijd in Berlijn spelen dan is het zeker waard hier een kijkje te nemen. Niet alleen voor het voetbal maar Berlijn is ook een uitstekende bestemming voor een citytrip. Als het speelschema volledig is ingevuld plaatsen we op deze pagina ook tips voor de beste reisopties en overnachtingen in Berlijn.

Vervoer

Ben je tijdens het EK 2024 van plan om naar Berlijn af te reizen? We zetten hier de vervoersmogelijkheden per auto, trein en vliegtuig op een rijtje.

Auto

Hoe ver is het rijden naar Berlijn? De afstand van Utrecht naar Berlijn bedraagt 636km. Normaal gesproken doe je er daardoor zo’n 7 uur over met de auto. Natuurlijk afhankelijk van de drukte- en werkzaamheden op de weg.

Trein

Het is tegenwoordig ook mogelijk om direct (dus zonder overstappen) van Amsterdam naar Berlijn te reizen per trein. Met de Intercity van NS ben je, als er niks tegenzit, in 6 uur en 20 minuten in de hoofdstad van Duitsland. De Intercity stopt na Amsterdam ook nog in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo dus je zou ook vanaf daar op kunnen stappen. De kosten voor zo’n treinkaartje zijn goedkoper naarmate je eerder boekt. Last minute kan het prijzig zijn maar als het EK speelschema bekend is kun je op tijd de reis voor een wedstrijd van het Nederlands Elftal boeken.

Vliegtuig

Hoe lang is het vliegen naar Berlijn? Met het vliegtuig doe je er vanaf Amsterdam zo’n 1 uur en 25 minuten naar Berlijn over. In Nederland kun je alleen vanaf Schiphol rechtstreeks naar Berlijn vliegen. Dit is dus vanaf bijvoorbeeld Eindhoven- en Rotterdam Airport niet mogelijk. Richting het EK zullen we hier de goedkoopste vluchtopties voor je op een rijtje zetten.