Berlijn

Berlijn kan als hoofdstad natuurlijk niet ontbreken als een van de tien speelsteden op het EK 2024. Op deze pagina lees je alles over het programma in Berlijn. De wedstrijden worden gespeeld in het Olympiastadion.

Programma

In Berlijn worden maar liefst zes wedstrijden gespeeld: drie groepsduels, een achtste finale, een kwartfinale en de finale! In onderstaande tabel kan je het programma bekijken:

Datum & TijdFaseThuisUit
Za 15 juniGroepB1B2
Vr 21 juniGroepD1D3
Di 25 juniGroepD2D3
Za 29 juniAchtste finale2A2B
Za 6 juliKwartfinaleW43W44
Zo 14 juli 21:00FinaleW49W50
Benieuwd naar het volledige schema, check het complete speelschema.

Olympiastadion Berlijn

Het Olympiastadion is een reusachtige tempel in het Westen van Berlijn. Hedendaags kunnen er zo’n 70.000 toeschouwers plaatsnemen. Bij de bouw van dit stadion (in 1913) was dit aantal nog een stuk hoger. Hertha BSC is de vaste bespelers van het Olympiastadion. Daarnaast wordt het stadion ook gebruikt voor bijvoorbeeld DFB Pokal finales en was het decor van de WK finale in 2006 tussen Italië en Frankrijk.

olympiastadion-berlijn-ek-2024

Stad Berlijn

Mocht het Nederlands Elftal een wedstrijd in Berlijn spelen dan is het zeker waard hier een kijkje te nemen. Niet alleen voor het voetbal maar Berlijn is ook een uitstekende bestemming voor een citytrip. Als het speelschema volledig is ingevuld plaatsen we op deze pagina ook tips voor de beste reisopties en overnachtingen in Berlijn.