Nederland – Turkije

EK 2024 | Kwartfinale | Zaterdag 6 juli 21:00 uur | Olympiastadion, Berlijn

Voorbeschouwing 🇳🇱 Nederland – 🇹🇷 Turkije

Na een klinkende 0-3 overwinning op Roemenië staan we in de kwartfinale van het EK 2024! Op zaterdag 6 juli om 21:00 uur in Berlijn is Turkije de volgende tegenstander in de knock-outfase. Op deze pagina lees je de voorbeschouwing op deze wedstrijd.

Ga je naar de wedstrijd of reis je af naar Berlijn om de sfeer te proeven? Lees dan zeker onze wedstrijdgids over Berlijn.

Hoe zag de route naar de kwartfinale er uit voor Turkije? In groep F was het ingedeeld bij Georgië, Portugal en Tsjechië. De eerste wedstrijd werd met 3-1 gewonnen van Georgië waardoor Turkije al met een been in de volgende ronde leek te staan. Er volgde echter een 0-3 nederlaag tegen Portugal waardoor het de laatste wedstrijd tegen Tsjechië toch nog spannend werd. In de laatste minuten wist Turkije echter toch nog te winnen waardoor het de groep als nummer 2 afsloot. In de achtste finale volgde Oostenrijk, waar Nederland eerder nog met 3-2 van verloor. Merih Demiral scoorde al na één minuut waarna Turkije goed stond hield. Het kwam zelfs op 0-2 door diezelfde Demiral en na nog een tegendoelpunt én een geweldige redding van Mert Gunok wist Turkije zich te plaatsen voor de kwartfinale. Daar wacht Nederland zaterdag in Berlijn.

Scheidsrechter bij de wedstrijd russen Nederland en Turkije is de Fransman Clément Turpin. Hij staat er om bekend dat hij kort fluit en niet schuw is met gele (en rode) kaarten. De wedstrijd wordt uitgezonden op NPO1, de voorbeschouwing start om 20:15 uur en het commentaar zal komen van Jeroen Elshoff.

Opstellingen

De vorige wedstrijd tegen Roemenië verraste Koeman met het starten van Bergwijn. Of Oranje in dezelfde opstelling gaat spelen als tegen de Roemenen is de vraag. De verdediging lijkt bij Nederland redelijk vast te staan. Vooral voorin heeft Koeman aardig wat keuzes. Verwachte opstelling: Verbruggen; Aké – Van Dijk – De Vrij – Dumfries; Schouten – Simons – Reijnders; Gakpo – Depay – Malen.

Bij Turkije zijn nummer tien Kökcü, centrale middenvelder Yüksek en verdediger Merih Demiral geschorst voor de wedstrijd tegen Nederland. Belangrijke schakels in de as van het veld bij Turkije. Het is daarom nog even gissen hoe bondscoach Vincenzo Montella dit op gaat lossen op het middenveld.

Turkije speelt vaak in een 4-2-3-1 opstelling. Normaal gesproken, als we naar dit EK kijken, gebeurt dat in de volgende opstelling: Günok; Kadioglu – Bardakci – Akaydin – Ayhan – Müldür; Calhandglu – Yokuslu; Yildiz – Güler – Yilmaz.

Halve finale

De winnaar van Nederland – Turkije speelt in de halve finale tegen de winnaar van Engeland – Zwitserland. Deze halve finale staat op woensdag 10 juli om 21:00 uur gepland in Dortmund.

Tickets

Wil je het Nederlands Elftal graag supporten in de kwartfinale? De kaarten via de UEFA en KNVB zijn al vergeven. Het is daarom nu alleen nog maar mogelijk om tickets via secundaire platformen te kopen. Je betaalt hierdoor wel een stuk meer dan de originele ticketprijs.