EK 2021 München

In München worden mooie EK wedstrijden gespeeld. München is als speelstad namelijk gekoppeld aan Poule F. Een zware groep met Frankrijk, Portugal, Hongarije en Duitsland. De Duitsers spelen alle groepsduels in de Allianz Arena. Later staat er ook nog een kwartfinale op het programma in München.

Programma

München was lange tijd in de race om ook de halve finales en finale te organiseren. Uiteindelijk koos de UEFA voor Londen als host voor de laatste rondes. Er worden nu dus vier wedstrijden gespeeld in de Allianz Arena.

Datum & TijdFaseThuisUit
Di 15 juni 21:00Groep🇫🇷 Frankrijk🇩🇪 Duitsland
Za 19 juni 18:00Groep🇵🇹 Portugal🇩🇪 Duitsland
Wo 23 juni 21:00Groep🇩🇪 Duitsland🇭🇺 Hongarije
Vr 2 juli 21:00KwartfinaleWinnaar #39 1B / 3A/D/E/FWinnaar #37 1A / 2C
Bekijk ook het volledige EK schema

Mocht Nederland tweede worden in Poule C en vervolgens de achtste finale winnen tegen de nummer 1 van Poule A dan speelt het de kwartfinale in München, lekker dichtbij! Plan op vrijdag 2 juli dus nog niet te veel in want München is zo’n acht uur rijden 😉

Allianz Arena

Elke voetballiefhebber kent deze voetbaltempel natuurlijk wel. De Allianz Arena is normaal de thuishaven van FC Bayern München maar dient in de zomer van 2021 als Duitse EK speellocatie. Het stadion is in 2005 geopend en telt tijdens het EK zo’n 70.000 plaatsen.

München speelstad

Zoals eerder vermeld: wordt het Nederlands Elftal tweede in de poule en overleefd het de achtste finale dan speelt Oranje de kwartfinale in München. Deze knock-out ronde wordt op vrijdag 2 juli gespeeld in de Allianz Arena. Het is misschien een gokje maar hotel overnachtingen en vliegtickets in combinatie met voetbalwedstrijden kun je nooit op tijd genoeg boeken. Zodra de reisorganisaties namelijk ook doorhebben dat Nederland in München speelt schieten de prijzen omhoog.

Wat valt er naast het voetbal nog meer te beleven in München? Eerlijk gezegd is het niet zo’n hele fraaie stad. Het zal niet in de top 10 van Europese citytrips staan. Maar natuurlijk zijn er wel een aantal bezienswaardigheden die je, als je er toch bent, moet af kruizen. Bezoek zeker het Marienplatz en wandel door het grote stadspark Englischer Garten met als beloning na een lange wandeling de biertuin.