Reis je af naar München voor de achtste finale Roemenië – Nederland? Lees dan snel verder want in dit artikel zetten we de belangrijkste info overzichtelijk voor je op een rijtje.

Oranje fanzone München

In München werkt het helaas allemaal wat anders dan toen de wedstrijden van Nederland in Hamburg, Leipzig en Berlijn werden gespeeld. Dat heeft er mee te maken dat het stadion in München, de Allianz Arena, veel verder buiten de stad ligt dan bij de andere speelsteden. Een overzicht van de activiteiten en tijden in München:

TijdLocatieActiviteit
11:00 uurWilli-Daume-PlatzVerzamelen
12:00 uurWilli-Daume-PlatzStart Fanwalk (Oranjemars)
13:00 uurUEFA Fanzone OlympiaparkOpening Fanzone
14:30 uurUEFA Fanzone OlympiaparkShuttlebussen naar Allianz Arena
18:00 uurAllianz Arena🇷🇴 Roemenië – 🇳🇱 Nederland

Er wordt dus om 11:00 uur verzameld op het Willi-Daume-Platz (Google Maps). Dit plein bevindt zich bij het Olympiastadion in München. Welke wedstrijd werd daar ook al weer gespeeld? Juist: de EK finale van 1988 toen Nederland de Sovjet-Unie versloeg met 0-2 door de wereldberoemde goal van Marco van Basten. Bij Willi-Daume-Platz zal FeestDJRuud het Oranje publiek alvast opwarmen.

Om 12:00 uur start de Oranje Fanwalk al. Let op: de mars gaat dus niet direct richting het wedstrijdstadion maar naar de nabijgelegen UEFA Fan Zone Olympiapark. Deze twee pleinen bevinden zich vlakbij elkaar en de verwachting is dat de Oranjemars niet zo lang zal duren.

Volgens de planning van de KNVB doet de stoet daar toch een uur over. Want om 13:00 uur gaat het Fanzone Olympiapark open. Daar zullen o.a. de artiesten Yves Berendse en Joël Borelli optreden.

Waar er dus normaal naar het stadion wordt gelopen (de wereldberoemde Oranjemars) worden de Oranje supporters met kaartje nu via shuttlebussen naar de Allianz Arena vervoerd. Dit gebeurt vanaf 14:30 uur.

Om 18:00 uur staat de wedstrijd Roemenië – Nederland op het programma. Heb je geen kaartje? Dan kun je de wedstrijd op een groot scherm bij de Fanzone Olympiapark bekijken.

Hoe werkt het na de wedstrijd? Dan staan er opnieuw bussen klaar, aan de zuidkant van het stadion. Deze bussen rijden naar U-Bahn station Scheidplatz (Google Maps, verbonden met centraal station München) of naar het het Olympiapark. Je kunt natuurlijk ook zelf vervoer regelen.

Er zal sowieso een feestje worden gevierd in München avonds. Afhankelijk van het resultaat of je daar aan mee wil doen. München kent, in tegenstelling tot Berlijn, een echt stadscentrum. Zo zullen de kroegen aan Marienplatz, of pleintjes in de buurt, ongetwijfeld vol zitten met voetbalfans.

Zoek je nog een accommodatie om te overnachten dinsdag op woensdag? Check dan zeker onderstaande opties in München:

Schrijf een reactie