Dit artikel gaat over de geschorste spelers in de achtste finale. Ben je benieuwd naar een update? Check dan het overzicht voor geschorste spelers in de kwartfinale.


In de groepsfase van het EK zijn er in totaal 154 gele kaarten gegeven. Met als toppunt de wedstrijd Tsjechië – Turkije waar er maar liefst 16 gele- en 2 rode kaarten vielen, tevens een record. Eerder schreven we al een artikel over bij hoeveel gele kaarten je geschorst bent (antwoord: 2). Daardoor zijn er nu een aantal spelers geschorst voor de achtste finales. In dit artikel lees je welke spelers de volgende wedstrijd missen.

Benieuwd wie de kwartfinales missen? Ook daar hebben we een overzicht van gemaakt.

Twee gele kaarten

De volgende spelers in de tabel hebben in de laatste groepswedstrijd hun tweede gele kaart ontvangen en mogen daardoor de volgende wedstrijd niet meedoen:

SpelerLandMist wedstrijd tegen
Morten Hjulmand🇩🇰 Denemarken🇩🇪 Duitsland
Jonathan Tah🇩🇪 Duitsland🇩🇰 Denemarken
Anzor Mekvabishvili🇬🇪 Georgië🇪🇸 Spanje
Riccardo Calafiori🇮🇹 Italië🇨🇭 Zwitserland
Patrick Wimmer🇦🇹 Oostenrijk🇹🇷 Turkije
Nicusor Bancu🇷🇴 Roemenië🇳🇱 Nederland
Erik Janza🇸🇮 Slovenië🇵🇹 Portugal
Samet Akaydin🇹🇷 Turkije🇦🇹 Oostenrijk
Hakan Calhanoglu🇹🇷 Turkije🇦🇹 Oostenrijk
Silvan Widmer🇨🇭 Zwitserland🇮🇹 Italië

Vaste waarde Roemenië mist Oranje

Het Nederlands Elftal heeft geluk dat de vaste linksachter Nicusor Bancu van Roemenië niet mee mag doen. Dit wordt nog een puzzel voor de Roemeense coach om te bepalen wie nu op die plaats moet spelen. Bij Nederland staan Joey Veerman en Jerdy Schouten op scherp. Zij hebben beide momenteel een gele kaart ontvangen in de groepsfase. Stel dat het Nederlands Elftal doorgaat en ze krijgen geel tegen Roemenië dan mogen ze niet meedoen in de wedstrijd tegen Turkije of Oostenrijk in de kwartfinale.

Turkije mist twee basisspelers

Turkije moet het in de achtste finale tegen Oostenrijk doen zonder vaste basiskrachten Akaydin en Calhanoglu. Beide spelers pakten in de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië een gele kaart. Het valt nog mee dat Turkije slechts twee geschorste spelers heeft want ze kregen maar liefst elf gele kaarten van scheidsrechter István Kovács.

Schrijf een reactie