Het lijkt wel alsof Oranje expres tegen Oostenrijk heeft verloren als we nu naar het speelschema kijken. De volgende wedstrijd is tegen Roemenië en als Oranje daar van wint, staan ze tegenover de winnaar van Oostenrijk/Turkije. Het account Football Meets Data op X heeft de kans op de winnaar van het EK geanalyseerd met percentages, die we hieronder in het artikel zullen doornemen.

24% kans op de finale

Volgens het account Football Meets Data maakt Nederland 78% kans om de volgende ronde te bereiken. Er is 45% kans dat ze de kwartfinales winnen tegen Oostenrijk of Turkije, 24% kans om de halve finale te winnen en 10% kans om de finale te winnen en de beker mee naar huis te nemen. Dit onderzoek ziet er voor ons dus redelijk rooskleurig uit. Spanje maakt de meeste kans om de beker mee naar huis te nemen (17%), gevolgd door Frankrijk (14%) en Duitsland (12%). Nederland staat met 10% als vierde op het lijstje.

Verwachtingen van de bookmakers

De bookmakers hebben er vertrouwen in dat Nederland de wedstrijd tegen Roemenië gaat winnen. Bij een winst van Roemenië krijg je 7.50 keer je inzet, bij een gelijkspel ontvang je 4.60 keer je inzet en bij een winst van Nederland staat de odd op 1.44. Iedereen gaat er dus al vanuit dat Oranje door is naar de volgende ronde. Roemenië zal echter niet onderschat moeten worden. Het vorige EK werd er in de achtste finale met 2-0 verloren van Tsjechië.

Schrijf een reactie