Update (27-06): Georgië heeft een geweldige wedstrijd gespeeld tegen Portugal. Door deze stunt komt Nederland nu Roemenië tegen in de volgende ronde. Nederland is uiteindelijk derde geworden in de poule en mag van geluk spreken dat ze de echte toplanden de aankomende wedstrijden ontlopen.

Met een overwinning tegen Polen (2-1) en een gelijkspel tegen Frankrijk (0-0) is de volgende ronde bijna zeker voor Oranje. De derde ronde moet nog gespeeld worden tegen Oostenrijk, maar de vooruitzichten zijn gunstig voor Nederland. Wij hebben onderzocht wie de mogelijke tegenstander voor de volgende ronde zou kunnen zijn en zijn op drie scenario’s uitgekomen.

1. Nederland eindigt als groepswinnaar

Om eerste te worden in de groep is Nederland afhankelijk van het resultaat van Frankrijk tegen Polen. Oranje heeft nu een doelsaldo van +1 (2:1) en Frankrijk staat ook op +1 (1:0). Daardoor moet het Nederlands Elftal een beter resultaat boeken tegen Oostenrijk dan Frankrijk tegen de Polen. Mocht Nederland eerste worden in de poule dan speelt het tegen de nummer twee van Groep F. Op dit moment kunnen dit nog Turkije en Tsjechië worden. Ze maken dit in een onderling duel uit op woensdag. Als Nederland eerste wordt speelt het op dinsdag 2 juli om 21:00 uur in Leipzig.

2. Nederland eindigt als tweede

Als Nederland tweede wordt in Groep D, speelt het op 1 juli om 18:00 uur in Düsseldorf tegen de nummer twee van Groep E. Deze groep bestaat uit Roemenië, Oekraïne, Slowakije en België. Deze poule is momenteel heel spannend, elk land staat op drie punten. Er kan dus nog van alles gebeuren. We verwachten echter dat België als groepswinnaar uit deze poule komt. De duels in deze groep worden op woensdag gespeeld.

3. Oranje gaat door als een van de beste nummers drie

Als Nederland als derde eindigt in Groep D, dan behoort het zeker tot de vier beste nummers drie. Dit zou betekenen dat ze het opnemen tegen de groepswinnaar van Groep B, C of E. De wedstrijd zou dan plaatsvinden in Gelsenkirchen, Keulen of München op 30 juni of 2 juli. Momenteel staan Engeland, Spanje en Roemenië bovenaan in deze groepen.

Schrijf een reactie