Het EK 2024 is om de hoek en tienduizenden Nederlanders zullen richting Duitsland vertrekken om het Nederlands Elftal aan te moedigen. Oranje speelt de groepswedstrijden op het EK tegen Polen (Hamburg), Frankrijk (Leipzig) en Oostenrijk (Berlijn). Benieuwd waar de Oranje Fanzones zich in deze steden bevinden? Lees snel verder.

Oranje Fanzones

StadFanzoneOpeningstijd
HamburgHeiligengeistfeld (Google Maps)08:30 uur
LeipzigWilhelm Leuschner Platz (Google Maps)13:00 uur
BerlijnBrandenburger Tor (Google Maps)14:00 uur

Hieronder lees je per stad hoe je precies van de Fanzone naar het betreffende stadion komt. Info en planning over de randprogrammering zoals optredens van (Nederlandse) artiesten volgt later. De entree tot de fanzones is in alle gevallen gratis.

Hamburg

In Hamburg wordt er een algemene fanzone opgebouwd op het Heiligengeistfeld. Met algemeen bedoelen we dat het plein niet alleen voor Oranje supporters bedoelt is maar dat fans van alle landen voetbal kunnen kijken op grote schermen op het plein.

Het Heiligengeistfeld ligt op zo’n 7 kilometer vanaf het Volksparkstadion waar de wedstrijd Polen – Nederland op zondag 16 juni om 15:00 uur wordt gespeeld.

Om 10:30 uur start de Oranje Fanwalk al naar het stadion. Met het OV (U of S bahn) ben je in een half uur van de fanzone naar het stadion. Pak je de taxi dan doe je er de helft minder lang over. Meer weten over de stad? We hebben een speciale guide geschreven met alle tips over Hamburg.

Leipzig

De tweede wedstrijd van Nederland staat op vrijdag 21 juni om 21:00 uur tegen Frankrijk op het programma, in Leipzig. De Oranje fanzone in deze stad is ingericht op het Wilhelm Leuschner Platz. Dit plein ligt op slechts een half uur lopen van de RB Arena in Leipzig.

Let op: het Wilhelm Leuschner Platz is speciaal ingericht voor Oranje fans. De algemene fanzone (elke speelstad heeft een Fanzone waar supporters uit landen wedstrijden kunnen kijken) bevindt zich op het Augustusplatz in Leipzig.

Berlijn

Waar de Oranje Fanzone is Berlijn precies komt te liggen is nog niet bekend. Het zal in ieder geval wel op loopafstand van het Olympiastadion zijn. Er vindt namelijk een heuse oranje mars van de Oranje Fanzone naar het stadion plaats. Nog even geduld dus nog voor de exacte locatie maar zodra dit bekend is lees je het hier.

De algemene fanzone, waar alle supporters kunnen verzamelen, wordt gehuisvest bij de Brandenburger Tor. Hier kun je ook naartoe als je geen ticket voor de wedstrijd Nederland – Oostenrijk (18:00 uur) hebt kunnen regelen.

Fanzones in andere speelsteden

Natuurlijk zijn er ook in andere Duitse speelsteden fanzones opgezet. Heb je bijvoorbeeld een kaartje voor een andere wedstrijd dan die van Nederland of ben je toevallig in een speelstad tijdens het EK? Dan kun je via onderstaand overzicht vinden waar je de wedstrijden op grote schermen samen met andere supporters kunt kijken. Klik op de link om de locatie in Google Maps te bekijken.

StadFanzone
DortmundFriedensplatz en Westfalenpark
DüsseldorfBurgplatz en Rheinufer
FrankfurtMainufer
GelsenkirchenNordsternpark
KeulenHeumarkt
MünchenOlympiapark
StuttgartSchlossplatz

Schrijf een reactie