Podcast zijn populairder dan ooit. Nu het EK in Duitsland dichterbij komt beginnen de podcastmakers ook weer met speciale EK podcasts. Speculeren over de selecties, de laatste nieuwtjes rondom de spelers en staf en het voorspellen van de opstelling. Er zijn talloze voetbalpodcasts, maar welke moet je luisteren? Wij hebben een aantal podcasts over het EK 2024 op een rijtje gezet:

EK 2024 voetbal podcasts

Een voetbalpodcast van het AD. Presentator Etienne Verhoeff bespreekt dagelijks de laatste ontwikkelingen met voetbalexperts Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst. De AD Voetbalpodcast is elke werkdag te beluisteren op je favoriete podcastplatform. Richting het EK gaat het natuurlijk nergens anders meer over.

Studio Oranje (Voetbalprimeur)

VoetbalPrimeur is erbij, zowel in Duitsland als tijdens de voorbereiding op het eindtoernooi. In de podcast Studio Oranje blijf je volledig op de hoogte van alles wat er speelt rondom het Nederlands Elftal.

In Oranje (FC Update)

Ook FC Update komt met een speciale podcast over het EK. In de afleveringen nodigen ze elke keer een oud-international uit voor verhalen over toernooien uit het verleden. Daarnaast wordt er natuurlijk vooruitgeblikt op aankomend EK. In de eerste aflevering hoor je oud-perschef Kees Jansma.

NOS EK-voetbalpodcast

Van het winnen van de Europese titel in 1988 tot de terugkeer van het Nederlands elftal op een groot toernooi deze zomer: alle EK’s sinds 1988 worden besproken in de EK-voetbalpodcast van de NOS.

Presentator Arno Vermeulen verkent het verleden samen met commentatoren en verschillende gasten, waaronder Youri Mulder en Ibrahim Afellay. Met indrukwekkende verhalen en historische fragmenten biedt de podcast de perfecte voorbereiding op het komende EK voetbal. De verwachting is dat er dit EK ook weer aflevering online komen, maar voor nu kan je je al vermaken met de aflevering van vorig EK.

Match Day – Broederliefde

De jongens van Broederliefde komen met een podcast genaamd Match day. Deze naam komt van de iconische uitspraak van voetballer N’Golo Kanté. Naast muziek heeft Broederliefde ook een grote liefde voor voetbal en vrienden in de voetbalwereld, die dan ook vaak zullen aanschuiven. Naast de podcast staan de afleveringen ook online op YouTube. Je kunt de video’s vinden op het kanaal van Supergaande. Broederliefde is een samenwerking aangegaan met Adidas om het eerste seizoen te realiseren.

Vergeten Helden – Tom Egbers

Tom Egbers heeft zijn comeback gemaakt bij de NOS. Na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag heeft hij weer zijn eerste klus gekregen. Zijn nieuwe podcast met vier afleveringen heet Vergeten Helden. Hier bespreekt hij helden in de voetbalwereld. De vier afleveringen behandelen de landen Nederland, Italië, Frankrijk en Schotland. Dit is dus zeker een aanrader om te beluisteren.

Heroes and Humans of Football – NPO Radio 1

Wil jij graag bijzondere verhalen horen over spelers en coaches rondom het EK? Dan is dit de ideale podcast voor jou. De journalist Simon Kuper maakt de podcast Heroes and Humans of Football. Hier neemt Simon spelers zoals Kylian Mbappé en Luka Modrić onder de loep. Over de bondscoach van Engeland, Gareth Southgate, heeft hij ook het een en ander te vertellen. Een leuke manier om alvast in de EK-stemming te komen.

De Oranje Comedy Buzz – Volkswagen

Je raadt het niet, maar deze podcast wordt opgenomen in een rijdende Volkswagen ID. De hosts zijn de comedians Stefan Pop en Rayen Panday. In de aankomende afleveringen schuiven Ruben van der Meer, René van Meurs en Peter Heerschop aan. Deze komische gasten maken er elke aflevering toch weer een feestje van.

EK Daily – FC Afkicken

Bij de podcast EK Daily bespreken ze de grote favorieten en hoe de kansen van het Nederlands elftal ervoor staan. Daarnaast komt er nog veel meer voetbalnieuws voorbij. De presentatoren Jean-Paul Rison, Neal Petersen en Bruce Tol zullen het hele EK met je doornemen. Je kunt deze presentatoren misschien kennen van het platform FC Afkicken. Voetbalkennis hebben ze dus zeker!

Neutrale Kijkers (en Niet-Neutrale Kijkers)

De oranjekoorts heerst al aardig in Nederland, maar naast Oranje doen er nog 23 andere landen mee aan het EK. Dit lijkt soms wel vergeten te worden in ons kikkerlandje. In de dagelijkse afleveringen proberen Peter en Yordi het hart te veroveren van de neutrale kijker. Wij zijn benieuwd of ze de oranjekoorts bij de mensen weg kunnen halen en de luisteraar kunnen overtuigen om een neutrale kijker te worden.

Kick-off met Valentijn Driessen

Onder de voetballers en coaches staat hij een beetje bekend als een zuurpruim en een negatieve gast. Desondanks heeft hij veel verstand van voetbal en maakt hij leuke afleveringen samen met Mike Verweij. De presentator van dit programma is Pim Sedee. Elke maandag en vrijdag zal er een nieuwe aflevering te beluisteren zijn op Spotify.

De Derde Helft

Wil jij graag de ongezouten mening horen van een stelletje amateurs over het EK? Luister dan naar de podcast van Gijs, Tim, Koen, Pepijn en Dirk. Zij zullen je meenemen in de voor- en nabeschouwing van de wedstrijden. Ze hebben er zeker geen verstand van, maar een mening hebben ze wel. Deze zul je dan ook zeker van ze horen.

Warming Up met Humberto Tan

Wie kent hem nou niet, de lieftallige Humberto Tan. Naast presentator, journalist en schrijver, heeft hij ook verstand van voetbal. In de laatste paar afleveringen bespreekt hij enkele grote Oranje-helden. Hij heeft het onder andere over Rafael van der Vaart, Wim Rijsbergen, Patrick Kluivert en Gerald Vanenburg. Ideaal als je meer over de historie van Oranje wilt weten.

In aanloop naar het EK zullen er nog meer podcast specials verschijnen. We blijven deze pagina daarom zeker updaten!

Schrijf een reactie