Het EK komt steeds dichterbij, dat betekent dat de muziekwereld daar ook weer op in gaat springen om dé oranjekraker van dit jaar te maken. Met voorbeelden als ‘Viva Hollandia’ van Wolter Kroes en ‘Waka Waka’ van Shakira wil menig artiest in de voetsporen treden van deze toppers. Scrol snel verder voor een overzicht van alle Nederlandse EK nummers:

Officiële UEFA EURO 2024 Anthem

Zoals wij al eerder benoemd hebben is het officiële EK 2024 lied gemaakt door Meduza, OneRepublic & Leony. Dit nummer heet ‘FIRE’ en is een aantal weken geleden uitgekomen. Voor de wedstrijden wordt een klein stuk van dit nummer afgespeeld als intro. Dit deuntje gaat hoogstwaarschijnlijk in je hoofd blijven hangen.

Oranje Hits

1. Marco Schuitmaker – Oranjebewaarder

Marco Schuitmaker, bekend van “Engelbewaarder” heeft zijn nummer 1 hit omgetoverd naar EK-variant “Oranjebewaarder”.

2. Wesley Sneijder & Wesley Bronckhorst – Ik ben net als jij

Wesley Bronckhorst samen met zijn naamgenoot Wesley Sneijder het Duitse nummer “Ich bin wie du” omgetoverd tot het Nederlandse “Ik ben net als jij”.

3. Wilfred Genee – Johnny Rep

Wilfred Genee heeft een nummer gereleased over voormalig Nederlands Elftal en Ajax speler Nicolaas “Johnny” Rep. Dit nummer wordt gezongen door de presentator van onder andere Vandaag Inside en is op de beat van het nummer “Johnny Däpp” van Lorenz Büffel.

4. Armin van Buuren & Chef’Special – Larger Than Life

Chef’Special heeft samen met Armin van Buuren en de KNVB het officiële EK lied voor het Nederlands Elftal (als koor) gemaakt: Larger Than Life. Luister het nummer hieronder.

@chefspecialmusic

We can be larger than life 🎤 @OnsOranje @Armin van Buuren #CreateHistory #LargerThanLife

♬ original sound – Chef’Special (Official)

5. Dries Roelvink – Dries in Oranje

Onze enige echte Dries Roelvink heeft een poging gewaagd voor een EK-hit. Hij bracht al eerder de single “Oranje is Fantastico” uit. Met zijn nieuwe track probeert hij weer in de hitlijsten te komen. Luister hem hieronder:

6. Bonte Carlo & Jeffrey Parmentier- Speedy Gonzales

Bonte Carlo en Jeffrey Parmentier hebben de handen ineengeslagen met de hit “Speedy Gonzales”. Luister het nummer hieronder:

7. Wolter kroes – Alles wordt Oranje

Wolter Kroes, de man achter de hit “Viva Hollandia”. Dit EK heeft hij het nummer “Alles wordt Oranje” uitgebracht. Zal hij met dit nummer harder gaan dan met “Viva Hollandia”? Dat gaan we zien. Beluister het nummer hieronder:

Afspeellijst

EkVoetbal.nl heeft ook een Spotify-afspeellijst gemaakt met de nieuwste EK liedjes. Deze zullen wij up-to-date houden. Mocht je een nummer missen, laat het hieronder dan weten in de comments en wie weet voegen wij hem toe aan de afspeellijst.

6 Comments

  1. De Orange Army Reply

    “Nederland Nederland (haal die trofee maar binnen)” van De Orange Army mag natuurlijk niet aan deze lijst ontbreken!

  2. Vlemmix & The Champ heeft dé hit natuurlijk met ‘I Am The Champ My Friend’

Schrijf een reactie