Het officiële lied voor het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland is onthuld! Het nummer, genaamd “FIRE”, is geschreven door de wereldberoemde artiesten Meduza, OneRepublic & Leony.

De videoclip van “FIRE” staat al online! Kijk hieronder om hem te bekijken:

Artiesten

De samenwerking voor dit nummer komt van een trio: Meduza, OneRepublic en Leony. Meduza brak door met hun enorme hit ‘Piece Of Your Heart’. OneRepublic is een Amerikaanse poprockband die al sinds 2002 actief is, opgericht door frontzanger Ryan Tedder. Ze hebben bekende nummers zoals ‘Counting Stars’ en ‘Apologize’ op hun naam staan. Leony is een opkomend talent, nog niet zo lang bekend, en ze komt uit Duitsland, wat mooi aansluit bij het EK dat daar plaatsvindt.

Afgelopen EK hits

De vorige EK-anthems brachten veel artiesten samen, waaronder onze Nederlandse vriend Martin Garrix, die zijn stempel drukte op het toernooi met zijn nummer. Ook kreeg de getalenteerde Nelly Furtado ooit de eer om een anthem te maken voor het EK. En wie kan de iconische band Simply Red in 1996 nou vergeten? Bekijk de lijst hieronder:

JaarArtiestNummer
2024MEDUZA, OneRepublic & LeonyFIRE
2021Martin Garrix ft Bono & The EdgeWe Are The People We’ve Been Waiting
2016David Guetta ft Zara LarssonThis One’s For You
2012OceanaEndless Summer
2008Enrique IglesiasCan You Hear Me
2004Nelly FurtadoForça
2000E-TypeCampione 2000
1996Simply RedWe’re In This Together
1992Towe & Peter JöbackMore Than A Game

Intro voor een wedstrijd

De UEFA heeft ook een iconische intro gemaakt voor dit EK, waarin verschillende historische momenten worden belicht. Een van die momenten is bijvoorbeeld de beslissende actie van Torres in de finale tegen Duitsland tijdens het EK van 2008. Ook wordt de legendarische Nederlandse speler Ruud Gullit in de finale van het UEFA EURO in 1988 getoond. Hier is de intro hieronder:

Schrijf een reactie