Hoewel Luuk de Jong zijn vakantie al heeft gepland voor aankomende zomer, sluit hij een terugkeer in het Nederlands elftal nog niet volledig uit. Na een indrukwekkend seizoen met PSV, lijkt het aannemelijk dat Ronald Koeman contact met hem zal opnemen om hem te overtuigen terug te keren.

Mogelijke Terugkeer?

Luuk heeft vorig jaar zijn schoenen opgehangen voor het internationale voetbal van het Nederlands elftal. Echter, de spits speelt dit jaar het seizoen van zijn leven en is momenteel de topscorer van de Eredivisie. Hoewel Koeman eerder heeft aangegeven dat hij Luuk de Jong niet meer zal selecteren, lijkt de media-aandacht rondom de spits de situatie te veranderen.

Luuk de Jong’s reactie en openheid

De voormalige Barcelona-spits heeft recentelijk gereageerd in een krantenartikel met: “Ik verwacht niet dat hij mij gaat bellen, maar als hij dat wel doet? Dan moet ik even luisteren wat hij zegt. Ik heb mijn vakantie namelijk al geboekt.” Dit lijkt erop te wijzen dat hij nog openstaat om terug te keren bij het Nederlands elftal.

Voordeel van fitheid voor selectie

Luuk is ook blij dat hij bijna het hele seizoen fit is geweest en niet met een blessure aan de kant heeft gezeten. Dit is een groot voordeel, aangezien bijvoorbeeld Brian Brobbey, ook een potentiële spits voor het Nederlands elftal, dit seizoen meerdere wedstrijden vanaf de zijlijn heeft moeten toekijken. Dit zou hem in het voordeel kunnen werken om geselecteerd te worden.

De media speculeert dat de volgende namen al verzekerd zijn van een basisplaats als ze blessurevrij blijven;

SpelerPositieClub
Cody GakpoMulti-inzetbare aanvaller🇬🇧 Liverpool
Memphis DepaySpits🇪🇸 Atletico Madrid
Donyell MalenMulti-inzetbare aanvaller🇩🇪 Borussia Dortmund
Wout WeghorstSpits en pinchhitter🇩🇪 Hoffenheim

Het wordt nog afwachten of Luuk de Jong zich bij dit rijtje kan aansluiten!

Schrijf een reactie