Het wordt steeds vaker het gesprek van de dag: wie krijgt de voorkeur in de basisopstelling tijdens het EK, Jeremie Frimpong of Denzel Dumfries? Het is duidelijk een luxe probleem voor het Nederlands Elftal. Frimpong heeft dit seizoen indrukwekkende prestaties geleverd en het lijkt erop dat Koeman niet meer om hem heen kan. De vraag is nu niet alleen óf hij in de basis staat, maar eerder waar hij precies in de basis zal spelen. Frimpong heeft zelfs in een interview aangegeven dat hij zich ook in de aanval goed kan redden.

Starboy Frimpong

Jeremie Agyekum Frimpong, geboren en opgegroeid in Amsterdam met Ghanese roots, verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland. Na zijn overstap naar Celtic in 2019, waar hij al snel indruk maakte en bekroond werd tot Young Player of the Year, trok Bayer 04 Leverkusen hem aan voor een aanzienlijk bedrag. Ondanks een blessure die zijn debuut in het Nederlands elftal onder Louis van Gaal verstoorde, herstelde Frimpong zich sterk en werd hij geselecteerd voor het Team of the Season, waarbij hij een cruciale rol speelde in het ongeslagen kampioenschap van Leverkusen onder leiding van Xabi Alonso.

Internationale verwachtingen

Met recente successen op clubniveau brengt Frimpong veel hoop en verwachtingen met zich mee voor zijn prestaties op het internationale podium. Oranjefans kijken uit naar zijn deelname aan het komende EK, waar hij zijn talent kan laten zien. Na zijn succesvolle periode bij Bayer Leverkusen, staat Frimpong klaar om zijn stempel te drukken op het Nederlandse voetbal.

Beste verdediging van de wereld?

Er zijn verschillende meningen over of het Nederlandse voetbalteam de beste verdediging ter wereld heeft. Virgil van Dijk en Nathan Ake lijken zeker te zijn van een plekje in de basisopstelling voor het komende EK. Maar spelers zoals Matthijs de Ligt en Geertruida hebben recentelijk ook sterke wedstrijden gespeeld en maken kans om in de basis te staan. Het blijft echter lastig te voorspellen wie er uiteindelijk zal spelen, aangezien dit afhankelijk is van de keuzes van de coach en de vorm van de spelers op dat moment.

Schrijf een reactie