Goed nieuws voor het Nederlands Elftal en bondscoach Ronald Koeman: Memphis Depay heeft afgelopen dinsdag deelgenomen aan de training van Atlético Madrid. De voormalige speler van PSV liep een maand geleden een spierblessure op tijdens een training van zijn Spaanse club. Deze blessure heeft hem uit de actie gehouden, maar zijn terugkeer op het trainingsveld is een positief teken voor zijn herstel.

Blessuregeschiedenis van Memphis Depay

Het is Memphis zijn dertiende blessure in vijf seizoenen tijd. Deze keer viel de blessure gelukkig mee en heeft hij er een maandje uitgelegen. De blessurereeks die Depay heeft gehad was als volgt:

SeizoenBlessureWedstrijden
19/20Bovenbeenblessure2 gemist
19/20Bovenbeenblessure4 gemist
19/20Kruisband gescheurd4 gemist
21/22Hamstringblessure6 gemist
21/22Achillespeesblessure8 gemist
21/22Dijbeenblessure3 gemist
22/23Bovenbeenblessure13 gemist
22/23Spierblessure4 gemist
22/23Kuitblessure3 gemist
23/24Spierblessure2 gemist
23/24Spierblessure8 gemist
23/24Spierblessure6 gemist
23/24Spierblessure6 gemist
Bron: Transfermarkt

Onzekerheid voor komende wedstrijd tegen Celta de Vigo

Het is nog niet bekend of Memphis aankomende zondag tegen Celta de Vigo mee kan doen. Dit seizoen heeft Memphis vijf goals gemaakt en één assist gegeven in La Liga. In de Champions League was hij ook trefzeker tegen Internazionale en schakelde hij ze uit in die wedstrijd.

Terugkeer bij het Nederlands elftal

Memphis maakte vorige maand eindelijk weer zijn rentree bij het Nederlands elftal tegen Schotland en Duitsland. Hij heeft de wedstrijd tegen Duitsland verzilverd met een assist op Joey Veerman. Helaas verloren ze de wedstrijd met 2-1. De wedstrijd tegen Schotland won Oranje daarentegen met 4-0.

Vooruitzichten voor het Europees kampioenschap

Het lijkt erop dat Memphis fit zal zijn voor de voorbereiding op het EK. Oranje heeft nog twee oefenwedstrijden voordat het Europees kampioenschap begint. Deze zullen plaatsvinden op 6 juni tegen Canada en op 10 juni tegen IJsland. Op 7 juni moet Koeman zijn definitieve selectie bekend hebben gemaakt.

Schrijf een reactie