Voordat de Nations League 2024/2025 begint richten we ons natuurlijk eerst op het EK 2024. Want dan speelt Nederland sowieso drie wedstrijden, en hopelijk een stuk meer, op het toernooi. Maar ook het programma voor de Nations League is al bekend.

Hongarije, Duitsland en Bosnië

Het Nederlands Elftal is ingedeeld in Groep A3. Daar treft het Hongarije, Duitsland en Bosnië Herzegovina in de poule. De Nations League is bedacht om de, vaak saaie, oefenwedstrijden te vervangen. Daarnaast is het een vangnet voor als je, je als land niet direct kwalificeert voor een EK. Deze wedstrijden zijn dus zeker van belang.

Twee keer thuis

Oranje start de Nations League met twee thuiswedstrijden: tegen Bosnië en Duitsland. Deze duels worden gespeeld op zaterdag 7 september in Eindhoven (Philips Stadion) en op dinsdag 10 september in Amsterdam (Johan Cruijff Arena). Ook de derde thuiswedstrijd, zaterdag 16 november tegen Hongarije, zal in het stadion van Ajax plaatsvinden. Alle duels beginnen om 20:45 uur.

Zin om een wedstrijd van het Nederlands Elftal te bezoeken? De ticketverkoop voor OranjeClubCard houders start op dinsdag 14 mei via OnsOranje. De reguliere verkoop start twee dagen later.

Schrijf een reactie