Denzel Dumfries heeft indruk gemaakt bij Internazionale. Nu staat hij met het Nederlands elftal voor een cruciaal duel tegen Frankrijk tijdens de groepsfase. Naast zijn prestaties op het veld, is er ook veel aandacht voor zijn rivaliteit met Theo Hernández. Deze ontmoeting belooft een intense strijd te worden, zowel op het veld als onder de fans

Het duel tussen Theo en Denzel

De afgelopen week was waarschijnlijk niet de laatste keer dat de twee rivalen elkaar tegenkwamen. Op vrijdag 21 juni zullen Nederland en Frankrijk het tegen elkaar opnemen in Leipzig tijdens de tweede poulewedstrijd van het EK. Beide spelers maken een goede kans om in de basis te staan.

Theo Hernández is mogelijk niet de enige Hernández die deze zomer namens Frankrijk in actie zal komen in Duitsland. Ook Lucas Hernández, de oudere broer van Theo en verdediger bij Paris Saint-Germain, maakt aanspraak op een plek in de selectie van de Les Bleus.

Dumfries heeft in het verleden al vaker problemen gehad met de jongste van de Hernández-broers. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben fans van Inter de spanning opgevoerd door een banner te tonen waarop de Franse international werd afgebeeld als een baby met een speen, terwijl ‘papa’ Dumfries hem vasthield.

Carrière van Dumfries

Dumfries begon zijn voetbalcarrière in de jeugd bij Spartaan’20 voordat hij een contract tekende bij Sparta Rotterdam. Zijn debuut in wat destijds nog de ‘Jupiler League’ was, maakte hij op 20 februari 2015, waarbij hij 45 minuten speelde in een verloren wedstrijd met 2-1. Het daaropvolgende seizoen werd hij een vaste waarde in het basiselftal van Sparta en scoorde hij zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Bovendien behaalden ze dat jaar het kampioenschap in de Jupiler League, wat resulteerde in promotie naar de Eredivisie.

Sparta Rotterdam

Tijdens het seizoen 2016/17 vervulde Dumfries een basisplaats voor Sparta in de Eredivisie. Zijn eerste doelpunt in deze competitie maakte hij op 19 november tijdens de Rotterdamse derby tegen Excelsior. Met Sparta eindigde hij op de vijftiende plaats, waarmee degradatie werd ontlopen. In totaal heeft Dumfries 72 wedstrijden gespeeld voor Sparta, waarin hij twee keer scoorde en vijf assists gaf.

SC Heerenveen

Een beloning lonkte in de vorm van een transfer naar SC Heerenveen, waar hij een contract tekende tot 2021. Hoewel zijn tijd bij SC Heerenveen gelukkig was, bleek het toch van korte duur te zijn, aangezien hij slechts een jaar bij de club bleef. Gedurende dit jaar wist hij vier doelpunten te scoren en gaf hij acht assists. Na dit seizoen klopte PSV aan de deur en Dumfries toonde interesse. Uiteindelijk werd hij overgenomen door PSV voor een bedrag van 5,5 miljoen euro.

PSV

Bij PSV werd Denzel Dumfries onder leiding van coach Mark van Bommel de aanvoerder van het team. Hij bleef deze rol vervullen tot zijn laatste seizoen bij de club. Als aanvoerder was hij niet alleen belangrijk op het veld, maar hij gaf ook leiding aan zijn teamgenoten en motiveerde hen. Zijn tijd als aanvoerder bij PSV was een belangrijk deel van zijn carrière, waarin hij liet zien dat hij zowel op als buiten het veld een leider kon zijn.

Internazionale

Dumfries tekende in 2021 bij Internazionale. In zijn eerste seizoen won het team twee belangrijke titels, de Coppa Italia en de Supercoppa. Het volgende seizoen herhaalden ze dit succes en bereikten ze zelfs de finale van de Champions League, maar verloren van Manchester City. Hij ontwikkelde zich sterk bij Inter en werd voor het eerst genoemd in de top 100 van beste voetballers door The Guardian.

Landskampioen met Italië

Dit jaar werden Denzel Dumfries, samen met de andere Nederlanders Davy Klaassen en Stefan de Vrij, voor het eerst landskampioen van Italië met Inter. Tijdens het kampioensfeest kreeg hij een spandoek van de fans, waarop een foto stond van hem en Theo Hernandez, die waren gefotoshopt. Op de banner was te zien hoe iemand zijn hond uitliet, waarbij Denzel werd afgebeeld als het baasje en Theo als de hond, refererend naar het opstootje tussen hen tijdens de kampioenswedstrijd waarbij ze beiden een rode kaart kregen. Denzel betuigde op Instagram spijt voor het omhooghouden van het spandoek.

Schrijf een reactie