Update: De UEFA bevestigt dat Demiral twee wedstrijden is geschorst.

Zaterdag 6 juli om 21:00 uur speelt het Nederlands Elftal tegen Turkije. In deze kwartfinale moet Turkije het in ieder geval doen zonder de geschorste Orkun Kokcü en Ismail Yuksek. Deze twee spelers zijn geschorst vanwege het krijgen van twee gele kaarten. Maar misschien moeten de Turken ook Merih Demiral missen tegen Nederland. Ook hij wordt mogelijk geschorst, maar niet door het pakken van kaarten. Hoe zit het precies?

Demiral maakt ‘wolven groet’

Turkije won de achtste finale met 1-2 van Oostenrijk. Beide doelpunten werden gemaakt door, nota bene verdediger, Demiral. Na een van zijn goals maakte hij echter de zogenaamde wolven groet. Een gebaar dat in verband wordt gebracht met de extreemrechtse Turkse groepering De Grijze Wolven. Omdat de UEFA, organisator van het EK, geen politieke uitingen toestaat op het veld is er nu een onderzoek gestart.

Twee wedstrijden geschorst

Het Duitse blad Bild meldt nu dat de UEFA Demiral twee wedstrijden schorst voor zijn omstreden groet. Daardoor zou de speler van het Saoedische Al-Ahli de wedstrijd tegen Nederland en een mogelijke halve finale missen. De Turkse bond heeft nog tot vrijdag om in beroep te gaan tegen de straf van de UEFA. Voor Nederland zou het niet slecht uitkomen mocht Demiral de wedstrijd missen. Tegen Oostenrijk was hij dus verantwoordelijk voor beide doelpunten.

Eerdere straf UEFA

Eerder in het toernooi werd ook Mirlind Daku, speler van Albanië, voor twee wedstrijden geschorst. Hij zou na de groepswedstrijd tegen Kroatië (2-2) beledigende teksten tegenover Servië hebben gezongen.

Schrijf een reactie