Na Edwin van der Sar, Maarten Stekelenburg en Jasper Cillessen hebben we nog steeds geen vaste sluitpost voor Oranje weten te vinden. Het lijkt alsof we in een voortdurende zoektocht naar de perfecte doelman zitten, en dat maakt de keeperpositie een behoorlijke puzzel. Momenteel zijn er vier kandidaten die aanspraak maken op de rol tijdens het EK in Duitsland: Bart Verbruggen, Mark Flekken, Justin Bijlow en Marco Bizot. Hoewel elk van hen zijn sterke punten heeft, is er altijd ruimte voor verbetering. Het is aan de bondscoach om te beoordelen wie het beste past bij de speelstijl en behoeften van het team. Het blijft een uitdaging om de juiste keuze te maken, maar laten we hopen dat we binnenkort een betrouwbare laatste man onder de lat hebben bij Oranje!

Bart Verbruggen

De 21-jarige Bart Verbruggen maakte zijn debuut voor het Nederlands elftal op 13 oktober 2023. Sindsdien heeft hij in totaal 5 interlands gespeeld. Samen met Xavi Simons behoort hij tot de jongste spelers in de vorige selectie. Deze vroege doorbraak suggereert dat hij een veelbelovende toekomst heeft als hij deze lijn kan vasthouden. Op clubniveau vertegenwoordigt hij de Engelse club Brighton, waar hij afgelopen zomer naartoe verhuisde voor een bedrag van 15 miljoen euro.

Mark Flekken

Dit kan het eerste EK worden voor Mark Flekken met Oranje. In 2021 werd hij opgenomen in de selectie van Louis van Gaal voor de WK Kwalificatieduels, en op 26 maart 2022 maakte hij zijn debuut voor het nationale team. Helaas werd hij niet geselecteerd voor het WK van 2022. Tot nu toe heeft Mark al 7 interlands gespeeld voor Oranje, waaronder wedstrijden in de Nations League en de kwalificatie voor het EK. Momenteel is hij ook de eerste doelman bij zijn Engelse club. Betekent dit dat hij ook de voorkeur zal krijgen onder de lat bij Oranje tijdens het EK?

Justin Bijlow

Justin is geen onbekende voor het Nederlands Elftal, aangezien hij vanaf zijn vijftiende heeft gekeept voor alle jeugdelftallen van de KNVB. Op 1 september 2021 maakte hij zijn debuut voor het nationale team. Tijdens die wedstrijd kreeg hij gelijk een doelpunt tegen van niemand minder dan Erling Haaland. Dat jaar speelde hij in totaal 6 interlands, maar raakte daarna lange tijd geblesseerd. Na zijn herstel mocht hij nog twee keer het doel verdedigen voor Oranje.

Marco Bizot

Marco Bizot heeft zichzelf in de schijnwerpers gezet met indrukwekkende prestaties bij zijn Franse club Stade Brest. De club, die historisch gezien niet bekend staat als een topclub in de Ligue 1, heeft onder zijn leiding een opvallende derde plaats weten te veroveren, waarmee ze zichzelf een ticket hebben veiliggesteld voor de Champions League van het komende seizoen. Dit is een prestatie die de verwachtingen ver overstijgt, vooral gezien het feit dat de club de afgelopen twintig jaar niet hoger eindigde dan de elfde positie in de competitie.

Met zijn recente vorm en ervaring op het hoogste niveau zou Marco Bizot een waardevolle aanvulling kunnen zijn op de selectie van Oranje voor het komende EK. Het is nu aan Ronald Koeman om te beslissen of hij Bizot alsnog een kans wil geven in het Nederlands elftal.

Schrijf een reactie