De Duitsers zijn er vroeg bij dit EK. Bondscoach Julian Nagelsmann heeft de volledige selectie bekend gemaakt voor het EK 2024. Daarmee is Duitsland het tweede land wat alle spelers heeft gepresenteerd.

Hummels niet opgenomen

Op de landenpagina van Duitsland kan je de volledige, definitieve selectie bekijken. Er zijn weinig opvallende namen geselecteerd. Zo beschikt Duitsland o.a. over ervaren krachten als Neuer, Kimmich, Rüdiger, Kroos en Müller. Aangevuld met talenten als Musiala, Wirtz en Pavlovic.

De grootste verassing die ontbreekt in de Duitse selectie is Mats Hummels. De verdediger staat met Borussia Dortmund in de finale van de Champions League maar zal niet deelnemen aan het EK 2024. Verder is ook Leon Goretzka gepasseerd en ontbreekt Serge Gnabry vanwege een blessure.

Nog een speler afvallen

Wie goed telt ziet dat er geen 26 maar 27 spelers zijn geselecteerd. Er zal dus nog één speler moeten afvallen. De kans is groot dat er nog een van de vier keepers afvalt. Het lijkt dan te gaan om Baumann (1899 Hoffenheim) of (VfB Stuttgart).

Ook selectie Hongarije bekend

Duitsland is niet het eerste land wat de selectie bekend maakt. Ook Hongarije heeft de EK selectie gepresenteerd. Alle EK landen moeten uiterlijk vrijdag 7 juni de definitieve selectie hebben ingediend bij organisator UEFA.

Schrijf een reactie