België – Roemenië

EK 2024 | Groepsfase | Zaterdag 22 juni 21:00 | Groep E | RheinEnergieStadion, Keulen

🇧🇪 België – 🇷🇴 Roemenië voorbeschouwing

Na de eerste wedstrijd tegen Slowakije bereiden de Rode Duivels zich voor op hun tweede duel in Groep E van het EK 2024. Op zaterdag 22 juni om 21:00 uur nemen ze het op tegen Roemenië in het Deutsche Bank Park in Frankfurt.

Opstelling

Bij veel voetballiefhebbers zal de naam Hagi een belletje doen rinkelen. Gheorghe Hagi was in de jaren negentig een van de beste middenvelders ter wereld en speelde voor grootmachten zoals Barcelona en Real Madrid. Zijn zoon, Ianis Hagi, maakt nu deel uit van de selectie van Roemenië. Hoewel hij een deel van het talent van zijn vader heeft geërfd, heeft hij diens niveau nog niet helemaal bereikt. De middenvelder speelt momenteel voor de Schotse club Rangers. Bekijk hieronder onze verwachting van de opstelling:

Verwachte opstelling België: Casteels; Meunier – Faes – Witsel – Castagne; Mangala – Onana – Trossard; De Bruyne – Doku – Lukaku.

Verwachte opstelling Roemenië: Moldovan; Mogos – Dragusin – Racovitan – Olaru – Sut; Sorescu – Ciraldau – Hagi – Coman; Puscas.

Historie

De laatste confrontatie met de Roemenen, momenteel nummer 43 op de FIFA-ranglijst, is al een tijdje terug. In 2012 speelden de Duivels een vriendschappelijke interland in Boekarest. Sindsdien hebben beide landen elkaar niet meer ontmoet in een kwalificatie- of eindtoernooi. Dit maakt de aanstaande wedstrijd des te interessanter, aangezien de teams elkaar na een lange tijd weer op het veld treffen.

Wedtips

Bij deze wedstrijd krijg je een quotering van 1.44 voor België en 6.50 voor Roemenië. Een gelijkspel levert een quotering van 4.50 op. Wij verwachten natuurlijk dat de Rode Duivels met de winst aan de haal gaan, maar zekerheid heb je natuurlijk nooit 😉

🇧🇪 België 1.44Gelijkspel 4.50🇷🇴 Roemenië 6.50

Tickets

Wil je de match België – Roemenië nog bezoeken dan zal je uit moeten wijken naar secundaire platformen om kaartjes te kopen. Let op: deze kaarten zijn duurder dan de originele ticketprijs.