Oostenrijk – Frankrijk

EK 2024 | Groepsfase | Maandag 17 juni 21:00 uur | Groep D | Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf

🇦🇹 Oostenrijk – 🇫🇷 Frankrijk voorbeschouwing

Frankrijk is veruit de favoriet voor het aankomende EK. De eerste tegenstander van Les Blues, in de poule van Nederland, is Oostenrijk. Lees hier de voorbeschouwing op deze eerste groepswedstrijd. Win je de eerste wedstrijd dan is de kans zeer groot, omdat ook de vier beste nummers drie doorgaan, dat je de volgende ronde bereikt. Voor Oostenrijk zal het echter vooral tegenhouden worden en hopen op een puntje.

Opstellingen

De definitieve opstellingen volgen zo’n anderhalf uur voor de wedstrijd. Maar natuurlijk kunnen we al wel speculeren over de beoogde basisspelers van beide landen.

Opstelling Oostenrijk: Pentz; Posch – Danso – Wöber – Mwene; Seiwald – Sabitzer; Laimer – Baumgartner – Grillitsch; Gregoritsch.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé – Upamecano – Saliba – Theo Hernández; Rabiot – Kanté – Griezmann; Dembélé – Mbappé – Thuram.

Historie

De Fransen en Oostenrijkers troffen elkaar al 25 keer eerder, de laatste keer was op 22 september 2022 in de Nations League. Toen won Frankrijk met 2-0 door doelpunten van Mbappé en Giroud.

Wedtips

De quoteringen voor Oostenrijk – Frankrijk zijn bekend! Uiteraard zijn de Fransen favoriet, maar wij vinden de quote voor Frankrijk winst (1.60) nog best hoog. Een gelijkspel heeft een quotering van 4.25. Als Oostenrijk wint, pak je maar liefst een percentage van 6.00.

Tickets

Wil je nog bij deze wedstrijd aanwezig zijn? De verkoop via organisator UEFA is al even gestopt. Wel kun je nog kaartjes proberen te fixen via andere ticketplatformen.