EK 2021 Baku

Misschien wel de opvallendste speelstad van het EK 201: Baku. Veel voetbalfans hadden zelfs nog nooit van deze stad gehoord. Niet zo vreemd ook want Baku is de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het land is zelfs geen lid van de Europese Unie. Het heeft wel een aardig stadion gebouwd enkele jaren geleden wat plaats biedt aan bijna 70.000 man. Op deze pagina lees je alles over Baku als speelstad.

Programma

Baku is gekoppeld aan Groep A. Dat betekent dat de groep van Italië, Zwitserland, Turkije en Wales zijn duels afwerkt in het Olympisch Stadion. Tevens wordt er een kwartfinale in Baku gespeeld. Welke landen elkaar hier treffen is nog onduidelijk, bekijk het speelschema voor de route naar deze kwartfinale.

Datum & TijdFaseThuisUit
12 juni 18:00Groepwales Wales🇨🇭 Zwitserland
16 juni 18:00Groep🇹🇷 Turkijewales Wales
20 juni 21:00Groep🇨🇭 Zwitserland🇹🇷 Turkije
3 juli 18:00KwartfinaleWinnaar #40Winnaar #38

Mocht het Nederlands Elftal eerste worden in Poule C en de achtste finale overleven dan speelt het de kwartfinale in Baku. Stel dat Nederland deze route aflegt moet het flink reizen voor de volgende ronde. Heb je geloof in het Nederlands Elftal en wil je een gokje wagen. Boek dan alvast je trip naar Azerbeidzjan begin juli.

Olympisch Stadion Baku

Het Olympisch Stadion heeft geen vaste bespeler. Het stadion werd gebouwd ter ere van de Europese Spelen in 2015. Een toernooi vergelijkbaar met de Olympische Spelen maar dan slechts voor Europese landen. In het stadion in Baku werden alle atletiek wedstrijden georganiseerd evenals de opening- en sluitingsceremonie. Een zeer modern stadion maar helaas dus wel met sintelbaan. De echte voetbalbeleving ontbreekt daardoor. Het imposante bouwwerk heeft wel plek voor 68.700 toeschouwers om precies te zijn.

Waar ligt Baku?

Een veel gehoorde vraag: Waar ligt Baku (Azerbeidzjan) eigenlijk? Baku, of Bakoe zoals het ook geschreven wordt, ligt aan de Kaspische Zee. Het ligt dus rechts van Turkije en Azerbeidzjan grenst aan Georgië, Armenië, Rusland en Iran. Het ligt in totaal ruim 4.000 kilometer van Nederland vandaan. Om je een beter beeld te geven, check onderstaande afbeelding:
baku-azerbeidzjan