EK 2021 Bilbao

Toen Spanje als host van het EK werd aangewezen werd verwacht dat een van de stadions in Madrid (Real of Atlético), dat van Barcelona of zelfs van Valencia of Sevilla aangewezen zou worden als locatie. Niets is minder waar, Bilbao is de speelstad in Spanje. In stadion San Mamés, wat plaats biedt aan ruim 53.000 toeschouwers, speelt Athletic Bilbao normaal zijn thuiswedstrijden. Op deze pagina hebben we alle info over Bilbao als speelstad voor het EK 2021 op een rijtje gezet.

Programma

In Bilbao worden er drie groepswedstrijden gespeeld en een wedstrijd in de achtste finale.

Datum & TijdFaseThuisUit
14 juni 21:00Groep🇪🇸 Spanje🇸🇪 Zweden
19 juni 21:00Groep🇪🇸 Spanje🇵🇱 Polen
23 juni 18:00GroepPlay-off B🇪🇸 Spanje
27 juni 21:00Achtste finale1B3A/D/E/F

Stadion: San Mamés

Zoals gezegd is Athletic Bilbao de bespeler van Estadio San Mamés. Het stadion is pas zeven jaar oud en ziet er daardoor erg modern uit. Het biedt plaats aan 53.332 toeschouwers om precies te zijn. Het staat daarmee op de zesde plaats op de ranglijst van grootste voetbalstadions in Spanje.

Photo by Neil Martin on Unsplash

De stad Bilbao zelf

Ben je van plan om een wedstrijd in Bilbao te bezoeken of van plan een citytrip te maken naar deze Noord-Spaanse stad? Bilbao is een mooie stad om naar af te reizen en wordt vaak bezocht in combinatie met een bezoek aan San Sebastian. Deze kustplaats ligt op een uurtje van Bilbao.

Sinds de komst van het Guggenheim museum is Bilbao steeds meer een toeristische trekpleister geworden. Moderne kunst krijgt een prominente rol in dit museum. Mocht je vooral voor het voetbal komen dan is het bekijken van het bijzondere gebouw sowieso de moeite. Een bezoekje aan het stadion van Athletic is natuurlijk ook een must 😉

Vliegtickets Bilbao

Vanuit Nederland vliegt alleen KLM vanuit Amsterdam (Schiphol) naar Bilbao. Een retourtje kost vaak tussen de €150 en €250, afhankelijk van de periode en tijd natuurlijk. Het vliegveld van Bilbao, Aeropuerto de Bilbao, ligt vlakbij de stad. Binnen een kwartiertje ben je met de auto / taxi van het vliegveld naar de binnenstad.