EK 2021 Dublin

Update 23 april 2021: Het Avivastadion in Dulbin zou decor zijn van drie groepswedstrijden en één achtste finale op het EK 2021. De stad kon echter geen publiek in het stadion garanderen vanwege het coronavirus. Daardoor heeft organisator UEFA besloten om Dublin te schrappen als speelstad.

Onderstaande info is de oude info bedoelt voor speelstad Dublin.

Programma

Ierland had twee duels in eigen land kunnen spelen, Γ‘ls ze zich gekwalificeerd hadden. De Ieren verloren in play-off route B echter van Slowakije waardoor de Slowaken nu ingedeeld zijn in Poule E. Ook fans uit Polen en Zweden zullen goed vertegenwoordigt zijn in de Ierse hoofdstad aangezien er twee groepsduels van beide landen op het programma staan.

Datum & TijdFaseThuisUit
Ma 14 juni 18:00GroepπŸ‡΅πŸ‡± PolenπŸ‡ΈπŸ‡° Slowakije
Vr 18 juni 15:00GroepπŸ‡ΈπŸ‡ͺ ZwedenπŸ‡ΈπŸ‡° Slowakije
Wo 23 juni 18:00GroepπŸ‡ΈπŸ‡ͺ ZwedenπŸ‡΅πŸ‡± Polen
Di 29 juni 18:00Achtste finale1D2F
Benieuwd naar het complete EK speelschema?

Avivastadion

Het stadion in Dublin biedt plaats aan 50.000 toeschouwers. Het stadion is op de plek gebouwd waar eerder het Lansdowne Road stadion stond. In 2010 is het Avivastadion (vernoemd naar de sponsor) geopend. Het is niet alleen een voetbalstadion want ook het nationale rugby team werkt er zijn wedstrijden af.

Locatie & Vervoer

Het stadion ligt aan de rand van de stad. Met de auto / taxi ben je er binnen tien minuten.

Adres: Lansdowne Rd, Dublin 4, Ierland
Afstand tot centrum: ong. 3km

De stad Dublin

Mocht je tijdens het EK voetbal een wedstrijd bezoeken in Dublin dan is het zeker de moeite om hier een lang weekend van te maken. Wat te denken van een bezoek aan de Guinness brouwerij, een bezoek aan The Temple Bar (zie foto) of een van de vele andere pubs. Ideale bezoekjes in combinatie met een voetbalwedstrijd. Voor het Ierse voetbal zelf hoef je overigens niet perse te komen. De Ierse voetbalcompetitie is niet zo groot en het stadion van nummer 1 Shamrock Rovers, uit Dublin, telt nog geen 10.000 plaatsen. Aan de andere kant maakt het dat natuurlijk wel extra cult om te bezoeken.

Het Nederlands Elftal zal tijdens het EK 2021, als deelnemer aan Poule C, zeker geen wedstrijd in Dublin spelen. Maar mocht je kaartjes kunnen bemachtigen voor een groepswedstrijd, hopelijk met Ierland, dan zal je zeker geen spijt krijgen van dit tripje. De Ierse fans staan namelijk bekend als een van de meeste sfeervolle ter wereld (compilatie EK 2016) en reizen hun nationale ploeg ook overal achterna.