EK 2021 Rome

Rome is een van de twaalf speelsteden op het EK 2021. In het Olympisch Stadion worden drie groepswedstrijden en één kwartfinale gespeeld. Op deze pagina vind je alles over Rome als speelstad voor het EK 2021.

Programma

Rome als speelstad en het Olympisch Stadion zijn gekoppeld aan Poule A, de groep waar Italië in zit. De Italianen spelen alle drie de groepsduels in eigen land. De kans dat Italië de kwartfinale ook in Rome speelt is zeer klein, of het moet als een van de beste nummers 3 eindigen. De hoofdstad van Italië heeft de eer om het openingsduel te hosten. Deze gaat op vrijdag 11 juni tussen Turkije en Italië.

Datum & TijdFaseThuisUit
Vr 11 juni 21:00Groep🇹🇷 Turkije🇮🇹 Italië
Wo 16 juni 21:00Groep🇮🇹 Italië🇨🇭 Zwitserland
Zo 20 juni 18:00Groep🇮🇹 Italiëwales Wales
Za 3 juli 21:00KwartfinaleWinnaar #43Winnaar #44
Bekijk het volledige EK speelschema voor een overzicht van de kwartfinale

Olympisch Stadion

Het grootste stadion van Rome is vrij gedateerd. Het Olympisch Stadion stamt namelijk uit 1937 en is alles behalve modern te noemen. Het stadion telt tijdens het EK 68.000 toeschouwerplekken die vrij ver van het veld zitten door de sintelbaan die er omheen ligt. Normaal gesproken zijn AS Roma en Lazio Roma de bespelers van het stadion. Beide clubs hebben al wel plannen om naar een nieuw te bouwen onderkomen te verhuizen.

Locatie & Vervoer

Het stadion bevindt zich net buiten de stad aan de noordkant. Vanaf het centrum is het wel een stukje lopen dus wij raden de auto / taxi aan om je naar het stadion te vervoeren. AS Roma heeft een overzicht gemaakt van alle taxidiensten naar het stadion (met €10 kortingscodes!).

Adres: Viale dei Gladiatori, 00135 Roma RM, Italië

De stad Rome

Ben je van plan om een wedstrijd van het EK te bezoeken in Rome? De hoofdstad is uitstekend te combineren met een citytrip. Het klinkt cliché maar Rome is één groot openluchtmuseum met als highlights natuurlijk het Colosseum, de Sint-Pieter, Trevifontein en het Pantheon. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De twee grootste voetbalclubs van Rome, AS en Lazio, spelen dus in hetzelfde stadion. Mocht je deze derby toevallig kunnen meepikken dan is dat zeker de moeite waard. AS en Lazio zijn namelijk aartsrivalen en wedstrijden tussen deze Romeinse clubs gaan er altijd heftig aan toe.