EK 2021 Sevilla

Sevilla vervangt Bilbao last minute als speelstad op het EK 2021. De UEFA wil perse met publiek spelen tijdens de EK wedstrijden en de Baskische regering kon dat in Bilbao niet garanderen. Daarom heeft de UEFA nu een andere Spaanse stad aangewezen als nieuwe locatie, en dat is Sevilla geworden. In deze Zuid-Spaanse stad zal worden gevoetbald in het La Cartuja Stadion.

Programma

Datum & TijdFaseThuisUit
14 juni 21:00Groep🇪🇸 Spanje🇸🇪 Zweden
19 juni 21:00Groep🇪🇸 Spanje🇵🇱 Polen
23 juni 18:00Groep🇸🇰 Slowakije🇪🇸 Spanje
27 juni 21:00Achtste finale1B3A/D/E/F
Bekijk ook het gehele EK programma

La Cartuja Stadion

In Sevilla gaat er in het Estadio de La Cartuja ofwel La Cartuja Stadion ofwel Olympisch Stadion Sevilla gevoetbald worden. Het stadion werd geopend in 1999 en heeft een capaciteit van 57.619 toeschouwers. La Cartuja is niet alleen een voetbalstadion, er worden meerdere evenementen georganiseerd. Zo werd het WK atletiek gehouden in dit stadion, speelt het Spaanse voetbalelftal er af en toe oefenwedstrijden en hebben er door de jaren heen verschillende grote artiesten een show gegeven.

Stadions in Sevilla

Ondanks dat Sevilla twee grote voetbalclubs telt, Real Betis en Sevilla, heeft La Cartuja geen vaste bespeler. De clubs Betis en Sevilla hebben hun eigen onderkomen en dit stadion wordt dus voor meerdere doeleinden gebruikt.

StadionCapaciteit
Estadio Benito Villamarín (Real Betis)60.720
Estadio de La Cartuja57.619
Ramón Sánchez-Pizjuán (Sevilla)45.500