EK 2024 Tickets

Ben je op zoek naar kaarten voor wedstrijden van het EK 2024? Op deze pagina leggen we je alles uit over de ticketprocedure. Zo ben je goed voorbereid om tickets voor het EK 2024 (Nederlands Elftal) te kopen. Er zijn grofweg drie manieren om aan tickets te komen voor het EK, lees hieronder meer:

  1. KNVB
  2. UEFA
  3. Derde partijen
  4. Winnen

1. Via de KNVB

Per wedstrijd van het Nederlands Elftal op het EK stelt de UEFA een bepaalt aantal tickets beschikbaar voor de KNVB. Deze mag de KNVB zelf verdelen onder de clubcardhouders, hiervoor hebben ze een speciaal puntensysteem opgezet. Als je een clubcard hebt krijg je per kwalificatiewedstrijd punten. Hoe meer thuis- & uitwedstrijden je bezoekt, hoe meer punten je krijgt en hoe groter de kans is dat je naar het EK 2024 kan. Als KNVB clubcardhouder loont het dus om EK kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal te bezoeken. Mocht je een van de gelukkigen zijn die via de KNVB een kaartje voor het EK kan kopen dan neem je ook nog eens plaats tussen de andere Nederlands Elftal fans in het Oranje vak.

Update: inmiddels heeft de KNVB laten weten wanneer de kaartverkoop voor ClubCard houders start. Op 29 november krijgen alle leden een mail met extra info over de ticketsale. Vervolgens is mogelijk om tussen 3 december 12:00 en vrijdag 15 december 12:00 uur tickets te kopen. Zoals hierboven vermeld loopt de verdeling op basis van het aantal behaalde punten via je ClubCard.

2. Via de UEFA

Update: inmiddels heeft de eerste ticketronde van de UEFA (zoals hieronder beschreven) plaatsgevonden. Wanneer de speelschema’s van de groepsfase bekend zijn, zal na de loting van het eindtoernooi op 2 december 2023 een nieuwe kaartverkoopfase plaatsvinden. Later in 2024 zijn er nog meer mogelijkheden om kaartjes te kopen. Zodra deze data bekend zijn zullen we dit hier melden.


Als organisator van het EK verkoopt de UEFA zelf ook tickets voor het toernooi. Registreer je voor 3 oktober via de speciale ticket portal van de UEFA. Vanaf deze datum kun je als geregistreerde aanmelden voor wedstrijden op het EK. Het is dan niet: wie het eerst komt wie het eerst maalt, maar het toekennen van tickets verloopt via een loting. Het grote nadeel: je koopt tickets op basis van speelsteden/stadions, maar hebt nog geen idee welke wedstrijden daar gespeeld worden. De loting van het EK vindt namelijk pas op 2 december plaats. Een andere nadeel van de tickets via UEFA is dat je op een neutraal vak zit en dus niet tussen de (fanatieke) oranje supporters.

Ga je met je bedrijf of heb je geld zat en wil je gewoon verzekerd zijn van tickets? De UEFA biedt ook zogenaamde Hospitality Packages (sponsor kaarten) aan. Vanaf €1.250 per wedstrijd excl. BTW ben je verzekerd van groepswedstrijden van het Nederlands Elftal. Tast hiervoor dus diep in de buidel of kijk je baas even lief aan.

3. Via andere partijen

Naast de officiële kanalen van de UEFA en KNVB zijn er ook nog andere partijen die tickets voor het EK 2024 aanbieden. Denk aan secundaire ticketaanbieders die vaak vooraf tickets opkopen. Het nadeel hiervan is dat je vaak een veelvoud betaalt van wat een ticket origineel gekost heeft. Toch lichten we deze optie hier uit omdat de kaarten voor het EK zeer schaars zijn. De tickets via de UEFA en KNVB zullen zeer snel uitverkocht raken. De enige optie die dan nog overblijft zijn deze secundaire ticketpartijen. Richting het EK zullen we hier een overzicht plaatsen met alle opties en prijzen om toch nog aan een kaartje te komen.

4. Tickets winnen

Richting het EK in Duitsland zullen de verschillende mediapartners (denk aan adidas en Lidl) met winacties komen. De kans dat je zo’n ticket wint is natuurlijk niet zo groot, maar wie niet waagt wie niet wint! Tegen die tijd zullen we hier alle winacties om EK kaarten te winnen overzichtelijk voor je op een rijtje zetten.

Disclaimer: ekvoetbal.nl is niet verantwoordelijk voor de tickets die worden gekocht via externe sites.