Het EK staat voor de deur, wat betekent dat de straten in Nederland weer oranje kleuren. Er is een strijd tussen de steden om te bepalen wie de Mooiste Oranjestraat van het land heeft. De laatste keer ging Den Haag er met deze titel vandoor, en zelfs de koning kwam een kijkje nemen. De grote vraag is nu: welke stad verovert dit jaar de titel van Mooiste Oranjestraat van Nederland?

Breda

Op de Ahornstraat zijn ze nu nog maar met één ding bezig: het binnenslepen van de titel ‘Mooiste Oranjestraat’. Hoewel het de vorige keer niet lukte, gaan ze er nu 100 procent voor. Een van de bewoners vertelt dat ze al sinds 1988 bezig zijn, maar dat het nog nooit zo uitgebreid is aangepakt als dit jaar. Het mooiste van alles is dat de hele straat hieraan samenwerkt. In totaal versieren ze 250 meter met de gekste oranje spullen.

Den Haag

Als je tijdens het EK in de buurt van de Marktweg in Den Haag bent, is het zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen in deze straat. Tijdens het vorige toernooi in 2021 wonnen ze de prijs voor de Mooiste Oranjestraat van Nederland. Als beloning kregen ze een bezoek van Willem-Alexander, die de straat kwam bewonderen. Dit jaar zijn ze weer goed op weg om deze titel binnen te slepen. Er zijn zelfs tien mensen die een hele week vrij hebben genomen om de straat de hele dag door te versieren. De overige bewoners helpen na hun werk mee met het versieren.

Almelo

In Almelo, bij het Vinkenplein, pakken ze het iets kleiner aan. Hier hebben vijf mensen drie volle dagen versierd, en toen was alles klaar. In totaal hangt er zo’n 7 kilometer aan slingers in deze straat. Ze zijn nu bezig om een beamer te regelen zodat ze de wedstrijden met de hele straat kunnen bekijken. Voor de kinderen wordt er een springkussen geregeld. Ze verwachten dat het een groot feest wordt, maar als Oranje uitgeschakeld wordt, breken ze alles zo snel mogelijk af.

Relletje tussen Breda en Den Haag

Breda is boos op Den Haag omdat zij het creatieve idee van een oranje lichtbal hebben overgenomen en verwerkt in hun straten. De Schilderswijk ontkent dit en zegt dat ze de lichtballen in 2022 ook al buiten hadden hangen. De Bredase wijk Tuinzigt wil nu zoveel mogelijk achter de schermen werken zodat de Schilderswijk hun ideeën niet meer kan stelen. Wij zijn vooral benieuwd of Willem-Alexander hier strafpunten voor gaat uitdelen 😉

@omroepbrabant

🐒 Na-apen, daar zijn ze in deze straat in Breda niet van gediend!

♬ origineel geluid – Omroep Brabant – Omroep Brabant

Heb je nog meer mooi versierde oranje straten gezien voor het EK 2024? Laat het hieronder weten in de comments!

2 Comments

  1. Jullie vergeten erbij te vermelden dat breda hun excuses allang uitgesproken hebben richting den haag en er van ideeen pikken geen sprake is omdat den haag inderdaad de ballen verlichting en verlichting over de weg de vorige jaren al had hangen je kan alles terug zien op hun facebook pagina , voortaan misschien wat beter research doen voor je zomaar dingen overneemt en plaatst vooral omdat er al geen sprake meer van is.

  2. Liever geen AI gebruiken bij het maken van dit soort artikelen. Dat eerste plaatje van een nep Oranje straat allemaal van die creepy verminkte gezichten. Ziet er toch niet uit.

Schrijf een reactie