Bondscoach Ronald Koeman heeft de definitieve selectie van het Nederlands Elftal bekend voor het EK 2024 bekend gemaakt. Ian Maatsen, Quinten Timber en Nick Olij zijn op het laatste moment afgevallen en zullen dus niet mee gaan naar Duitsland. Benieuwd naar de 26 spelers die wel mee gaan? Check de definitieve selectie van Oranje hier.

Champions League finale speler er niet bij

Eerder maakte Koeman de voorselectie met 30 spelers bekend. Daarvan moesten er dus nog vier afvallen voor de definitieve selectie van 26 man. Kort daarna werd duidelijk dat Marten de Roon het toernooi niet gaat halen vanwege een blessure. Vandaag zijn dus de laatste drie afvallers bekend gemaakt.

Er waren vier keepers geselecteerd en Mark Flekken en Bart Verbruggen leken zeker van een plek. Uiteindelijk moet Olij vertrekken en kan Justin Bijlow mee. Ook voor Timber kan het geen verassing zijn. De speler van Feyenoord kampte de laatste weken met een blessure waardoor hij niet topfit is.

Wat wel opvallend is, is de afmelding voor Maatsen. De linkervleugelverdediger van Chelsea, die is verhuurd aan Borussia Dortmund, speelt nog de Champions League finale tegen Real Madrid. De kans is zelfs groot dat Maatsen in de basis staat. Een opmerkelijk besluit van Koeman dus.

Gravenberch er wel bij

De definitieve selectie telt niet heel veel opvallende namen. Eerder werd namelijk al duidelijk dat Koeman gecharmeerd is van ervaren spelers als Daley Blind en Georginio Wijnaldum. Verder zit Ryan Gravenberch ook bij de selectie, terwijl de middenvelder van Liverpool eerder nog niet geselecteerd werd.

Definitieve selectie moet 7 juni binnen zijn

Het kan natuurlijk zijn, en we kloppen dit af terwijl we het schrijven, dat er nog spelers geblesseerd raken. De KNVB moet de 26 spelers (waaronder minimaal drie keepers) uiterlijk 7 juni bij de UEFA doorgeven. Mocht er daarna nog iemand ernstig geblesseerd raken dan kunnen ook deze spelers vervangen worden.

Schrijf een reactie