Vandaag, we schrijven woensdag 6 maart, tellen we af naar het EK 2024. Over precies 100 dagen start het Europees Kampioenschap in Duitsland namelijk. Op vrijdag 14 juni wordt het EK afgetrapt in München met het gastland tegen Schotland. In dit artikel blikken we vooruit op de komende periode: hoe ziet de roadmap van Oranje eruit?

Oefenwedstrijden

Het Nederlands Elftal speelt voor het EK nog vier oefenduels. Twee zijn er al gepland: 22 maart tegen Schotland (in Amsterdam) en 26 maart is Duitsland de tegenstander (Frankfurt). In juni zal Oranje nog twee oefenwedstrijden spelen, de KNVB heeft hier echter nog niks over bekend gemaakt.

Wolfsburg uitvalsbasis

Na (of mogelijk tijdens) deze oefenwedstrijden zal Nederland het trainingskamp opslaan in Wolfsburg. Er is voor deze stad gekozen omdat het redelijk centraal tussen de steden ligt waar Oranje de groepsduels speelt.

trainingskamp-oranje

Nederland verblijft (hopelijk een lange tijd) in het Ritz-Carlton Hotel. Het kan gebruik maken van de faciliciteiten van het trainingscomplex van VfL Wolfsburg.

Groepswedstrijden

Nederland zit in de poule bij Frankrijk en Oostenrijk. De derde tegenstander komt uit route A van de play-offs. Dat kan Polen, Estland, Wales of Finland worden. Dinsdag 26 maart zal duidelijk worden wie de laatste tegenstander is.

Omdat de vier beste nummers drie ook doorgaan naar de knock-out fase gaan we er wel vanuit dat Nederland deze haalt. Benieuwd hoe het schema er dan uit ziet? Check dan het complete speelschema voor het EK 2024.

Schrijf een reactie