EK Glasgow

Er worden in Glasgow vier wedstrijden op het EK 2021 gespeeld. Voor de drie groepswedstrijden is het gekoppeld aan Poule D. Verder wordt er ook nog een achtste finale gespeeld op Hampden Park.

Programma

Verwacht een invasie van Tsjechische en Kroatische fans in Glasgow. Deze landen spelen namelijk beide twee groepsduels op Hampden Park. Maar ook Schotland zelf speelt twee EK wedstrijden in eigen land. Via play-off route C kwalificeerden de Schotten zich voor het EK 2021. Schotland rekende af met respectievelijk Israël en Servië, beide na strafschoppen.

Datum & TijdFaseThuisUit
Ma 14 juni 15:00Groepschotland Schotland🇨🇿 Tsjechië
Vr 18 juni 18:00Groep🇭🇷 Kroatië🇨🇿 Tsjechië
Di 22 juni 21:00Groep🇭🇷 Kroatiëschotland Schotland
Di 29 juni 21:00Achtste finale1E3A/B/C/D
Bekijk ook het complete EK speelschema

Stadion: Hampden Park

Je zou in eerste instantie denken dat Glasgow Rangers of Celtic de bespeler van een groot stadion in Glasgow is. Niets is minder waar. Het is ook een mooie trivia vraag: wie is de bespeler van Hampden Park? Het antwoordt is: Queen’s Park FC. Ook het Schotse nationale elftal werkt zijn wedstrijden af op Hampden Park, wat plaats biedt aan ruim 52.000 toeschouwers. Glasgow telt dus drie grote stadions:

StadionBespelerCapaciteit
Celtic ParkCeltic60.857
Hampden ParkQueen’s Park FC52.103
Ibrox StadiumGlasgow Rangers50.947

Het mooie is dat is Queen’s Park FC, de bespeler van Hampden Park, uitkomt op het vierde niveau (!) van de Schotse competitie. Er zitten daardoor vaak nog geen 1.000 toeschouwers in het immense stadion.

Adres: Glasgow G42 9BA, Verenigd Koninkrijk

Glasgow

Ga je een wedstrijd op het EK bezoeken in Glasgow? De stad staat bekend om zijn industrie maar als voetballiefhebber kom je er ook zeker aan te trekken. Bezoek alle drie de bovenstaande stadions, geniet in de pubs van de Britse sportsfeer en bezoek een van de whiskey tours.