EK 2021 Kopenhagen

De sfeer tijdens het EK zal goed zijn in Kopenhagen. Denemarken heeft zich geplaatst voor het eindtoernooi en speelt alle groepswedstrijden in de eigen hoofdstad! Het Parken stadion is decor voor deze duels. Er wordt ook nog een achtste finale gespeeld, hier zal Denemarken in ieder geval niet in spelen want dit gaat tussen de nummer 2 van poules D & E.

Programma

Zoals gezegd heeft Denemarken een zwaar thuisvoordeel doordat het alle groepsduels in eigen land speelt. Hetzelfde geldt min of meer voor Rusland, wat twee wedstrijden in Sint-Petersburg mag spelen. België en Finland lijken dus benadeeld in deze poule als het gaat om de speellocatie.

Datum & TijdFaseThuisUit
Za 12 juni 18:00Groep🇩🇰 Denemarken🇫🇮 Finland
Do 17 juni 18:00Groep🇩🇰 Denemarken🇧🇪 België
Ma 21 juni 21:00Groep🇷🇺 Rusland🇩🇰 Denemarken
Ma 28 juni 18:00Groep2D2E

Parken Stadion

Het stadion in Kopenhagen is veruit het kleinste qua capaciteit van alle stadions op het EK 2021. Er kunnen 38.065 toeschouwers plaatsnemen in het onderkomen waar normaal FC Kopenhagen zijn thuiswedstrijden speelt.

Het stadion ligt centraal in Kopenhagen en is daardoor vanuit het centrum te voet of met de fiets uitstekend bereikbaar.

Adres: Per Henrik Lings Allé 2, 2100 Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen stad

Photo by Nick Karvounis on Unsplash

Kopenhagen is niet alleen speelstad van het EK 2021, het is ook een onwijs leuke citytrip. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien heeft de stad een kleurrijke haven met leuke barretjes. Wandel door de stad en geniet van alle kunst & cultuur en probeer natuurlijk de lokale lekkernijen.