EK 2021 Sint-Petersburg

Sint-Petersburg is een van de elf speelsteden tijdens het EK 2021. In de Russische stad worden maar liefst zes groepsduels, gekoppeld aan Poule B en Poule E, gespeeld. Sint-Petersburg is als speelstad gekoppeld aan maar liefst twee groepen omdat het de wedstrijden van Dublin vervangt. De Ierse hoofdstad kon geen publiek in het stadion garanderen waarop de UEFA besloot de speelstad te schrappen en de duels naar Sint-Petersburg de verplaatsen. Op deze pagina lees je alles over het programma in Sint-Petersburg en stadion Krestovski.

Programma

Rusland speelt als het ware twee uitduels thuis. Snap je het nog? De Russen staan officieel als uitploeg in het schema, maar spelen twee groepswedstrijden in eigen land. Ook de Rode Duivels en Finland spelen twee duels in het Westen van Rusland.

Datum & TijdFaseThuisUit
Za 12 juni 21:00Groep B๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ช Belgiรซ๐Ÿ‡ท๐Ÿ‡บ Rusland
Ma 14 juni 18:00Groep E๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ฑ Polen๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ฐ Slowakije
Wo 16 juni 15:00Groep B๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ฎ Finland๐Ÿ‡ท๐Ÿ‡บ Rusland
Vr 18 juni 15:00Groep E๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ช Zweden๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ฐ Slowakije
Ma 21 juni 21:00Groep B๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ฎ Finland๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ช Belgiรซ
Wo 23 juni 18:00Groep E๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ช Zweden๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ฑ Polen
Vr 2 juli 18:00Kwartfinale1F / 3A/B/C2D / 2E

Krestovskistadion

Het gebeurt niet vaak dat een stadion twee grote eindtoernooien achter elkaar als speellocatie wordt gebruikt. Dat geldt wel voor het stadion van Sint-Petersburg: het Krestovskistadion. Normaliter is dit de thuisbasis van club Zenit Sint-Petersburg. Het stadion biedt tijdens het EK zo’n 61.000 plaatsen voor fans.

Ondanks dat het stadion pas in 2017 is opgeleverd zijn er al aardig wat wedstrijden gespeeld. Zo vond de Confederations Cup er in 2017 plaats, waar Duitsland de finale met 1-0 van Chili won. En zijn er maar liefst zeven WK 2018 wedstrijden in het stadion van Sint-Petersburg gespeeld.