Deze zomer staan er enkele interessante transfers op het programma. Van Nederland tot Frankrijk en van Schotland tot Servië, verschillende spelers zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging. In dit artikel bekijken we de toekomstplannen van onder andere Memphis Depay, Adrien Rabiot, Ché Adams, Yusuf Yazici, Vladimir Coufal, en Luka Jović. Waar zullen zij hun voetballoopbaan voortzetten?

Spelers die uit contract lopen

Memphis Depay (Nederland)

In 2023 tekende Memphis een contract bij de Spaanse club Atlético Madrid, nadat hij was overgekomen van FC Barcelona. Hij had nog een jaar bij Atlético kunnen blijven als hij afgelopen seizoen niet zo vaak geblesseerd was geweest, vanwege een clausule in zijn contract. Op Instagram laat de Nederlander weten dat het anders had kunnen lopen. Toch is hij de club dankbaar en kijkt hij uit naar een nieuw avontuur. Hij heeft ook aangegeven dat een terugkeer in de Eredivisie voorlopig nog geen optie is.

Adrien Rabiot (Frankrijk)

De middenvelder van Juventus heeft genoeg van de Italiaanse club en wil graag bij een nieuw team aan de slag. Vorig jaar had hij bijna een akkoord met Manchester United, totdat zijn moeder met extra eisen kwam. In 2019 had hij ook al contact met Barcelona, toen hij nog bij Paris Saint-Germain speelde. Dit jaar staat hij op de shortlist van de Duitse club Bayern München. Of dit tot een akkoord leidt, zullen we deze zomer zien.

Ché Adams (Schotland)

Che Adams, de 27-jarige centrumspits van Southampton, zal deze zomer te zien zijn bij het Schotse elftal tijdens het EK. Zijn contract loopt af op 30 juni 2024, en er zijn al gesprekken geweest met Wolverhampton Wanderers FC. De grote vraag is nu of hij deze spannende transfer komende zomer gaat maken.

Yusuf Yazici (Turkije)

Yusuf Yazici, de rechtsbuiten van het Franse elftal Lille OSC, is deze zomer transfervrij. Als Ajax besluit de selectie flink te herzien, zou hij wel eens een perfecte aanwinst kunnen zijn. Een extra troef om deze speler over te halen is de huidige trainer en landgenoot Ahmetcan Kaplan. Zien we Yazici volgend jaar in een Ajax-shirt?

Vladimir Coufal (Tsjechië)

Vladimir Coufal, een van de keyspelers van West Ham United, loopt momenteel uit zijn contract. De 31-jarige verdediger heeft afgelopen seizoen 36 wedstrijden gespeeld en 5 assists gegeven. Waar hij naartoe gaat, is nog niet bekend, maar hij heeft wel de optie om zijn contract met een jaar te verlengen. Het is dus nog even afwachten wat het gaat worden.

Luka Jović (Servië)

De voormalige speler van Real Madrid, Luka Jovic, loopt deze zomer uit zijn contract bij AC Milan. De 26-jarige spits heeft dit seizoen 6 doelpunten gemaakt en 1 assist. Met al een aantal mooie prijzen op zak, zijn wij benieuwd waar deze spits zijn nieuwe avontuur zal beginnen.

Hieronder een overzicht van de besproken spelers en hun huidige situatie:

PositieNaamClubTransferwaarde
Centraal middenveldAdrien Rabiot🇮🇹 Juventus€ 35,00 mln.
CentrumspitsChé Adamsengeland Southampton€ 15,00 mln.
CentrumspitsMemphis Depay🇪🇸 Atlético Madrid€ 10,00 mln.
Aanvallend middenveldYusuf Yazici🇫🇷 LOSC Lille€ 10,00 mln.
RechtervleugelverdedigerVladimir Coufalengeland West Ham United€ 8,00 mln.
CentrumspitsLuka Jović🇮🇹 AC Milan€ 7,00 mln.

Schrijf een reactie