Update 17-07: Nederland is tweede geworden in de groep. Daardoor speelt het zaterdag 23 juli om 21:00 uur tegen Frankrijk.


Het EK Voetbal voor vrouwen is in volle gang. Nederland heeft na twee groepswedstrijden vier punten behaald. De kans op het bereiken de volgende ronde, de kwartfinale, is daardoor erg groot. Maar wie kunnen de Oranje Leeuwinnen treffen in de kwartfinale?

Groep C tegen Groep D

Nederland is, samen met Zweden, Portugal en Zwitserland, ingedeeld in Groep C. De nummers 1 en 2 van de poule gaan door naar de kwartfinale. Deze plekken treffen de volgende tegenstanders:

  • #1 Groep C – #2 Groep D
  • #2 Groep C – #1 Groep D (= 🇫🇷 Frankrijk)

Wie zitten er dan in Groep D? Dat zijn: Frankrijk, België, IJsland en Italië. Frankrijk is duidelijk de favoriete in deze poule en een kanshebber voor de titel. Het is dus belangrijk dat Nederland eerste wordt in Groep C om zo tegen de nummer 2 van Groep D uit te komen.

Resultaat tegen Zwitserland doorslaggevend

Zondag 17 juli om 18:00 uur speelt Nederland de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland. Een gelijkspel is genoeg om de volgende ronde te bereiken. Maar zoals gezegd wil je het liefst eerste worden in de poule (Frankrijk ontlopen) en daarvoor zal waarschijnlijk een overwinning nodig zijn. De kans is namelijk groot dat Zweden, dat ook vier punten heeft, wint van Portugal.

Waar en wanneer speelt Nederland de (mogelijke) kwartfinale?

# PouleDatumPlaatsTegenstander
1Vr 22 juli 21:00Leigh#2 Groep C
2Za 23 juli 21:00Rotherham🇫🇷 Frankrijk

Schrijf een reactie