Het Europees Kampioenschap voetbal begint op vrijdag 11 juni. Een maand lang kun je dan genieten van het toernooi dat door heel Europa wordt georganiseerd. Met vaak twee, drie of zelfs vier wedstrijden per dag wil je alles zo goed mogelijk kunnen zien. In dit artikel zetten we de beste TV’s om het EK 2021 op te kijken voor je op een rijtje. Waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een nieuwe televisie? We bespreken het hier. Scroll helemaal naar onderen voor de beste TV tips.

EK Aanbieding TV

We hebben een overzicht gemaakt van de beste aanbieders die momenteel EK TV aanbiedingen online hebben staan:

AanbiederActie
samsungOntvang tot €500 retour bij aankoop van een QLED TV of een Neo QLED TV
bolHoge korting op TV’s van o.a. LG, Samsung en Philips
coolblueUpgrade je TV, tot €1.000 korting op adviesprijs
expertProfiteer van de Expert Prijspakkers
media-marktWin je aankoopbedrag terug

TV Specificaties

Formaat van de TV

Voetbal kijk je het liefst op een zo groot mogelijk scherm. De TV moet echter natuurlijk ook wel goed passen in je huiskamer. Welk formaat televisie heb je dan nodig? Een grote TV beschouwen we vanaf zo’n 50 inch. De afmeting in inches is lastig voor te stellen, vandaar dat we een tabelletje hebben gemaakt met de afmeting van inch naar centimeter + kijkafstand.

InchesBreedteHoogteKijkafstand
4397cm56cm2 tot 2,5 meter
50113cm64cm2,5 tot 3 meter
55124cm70cm3 tot 3,5 meter
65146cm82cm3,5 tot 4 meter
75168cm95cmmeer dan 4 meter

Beeldkwaliteit (helderheid & scherpte)

Naast de grootte van de televisie is de kwaliteit van het beeldscherm natuurlijk ook belangrijk. De beeldkwaliteit moet helder en scherp zijn om de EK wedstrijden zo goed mogelijk op te zien. Let ook op de kijkhoek kwaliteit. De kans op mooi weer is in juni/juli erg groot, mogelijk wil je dan lekker buiten TV kijken. De kwaliteit van je scherm is dan erg belangrijk. Het beste kun je kiezen voor een 8K schermresolutie (ook gelijk een stuk duurder), gevolgd door een 4K Ultra HD. Alles daaronder moet je eigenlijk niet willen.

Om het EK optimaal te bekijken wil je ook een hoge verversingsnelheid. Deze snelheid is belangrijk om beweging, wat je bij sport veel hebt, goed en scherp te zien. Bij een lage snelheid merk je dat het beeld wel eens blijft haperen of dat het spel vertraagd lijkt. Ga daarom voor een snelheid van zeker 100 hertz.

Geluidskwaliteit

Het beeld is belangrijk maar het geluid mogelijk net zo. Geluid hoeft echter niet perse uit je TV te komen. Je kunt kiezen voor een televisie waar al een goed geluid is ingebouwd. Meer mensen sluiten echter een extern apparaat zoals een soundbar of boxen aan op de TV. Het geluid van deze apparaten is vaak een stuk sterker dan dat van een TV. Let daarom bij de aanschaf van een TV ook altijd op welke ingangen het heeft zodat je weet welke apparaten je aan kan sluiten.

Smart

Bijna elke nieuwe TV is smart waardoor je verschillende apps op je televisie kan installeren. Hierdoor kun je makkelijk en snel naar bijv. apps als Netflix, Videoland en Youtube zappen. We gaan er vanuit dat elke nieuwe TV smart is, maar check het toch even voor de zekerheid.

Merk

Er is tegenwoordig zó veel keuze als het gaat om de aankoop van een nieuwe televisie, welk merk moet je nou kiezen? Een LG, Philips, Samsung, Sony, ga zo maar door. Het is vooral belangrijk om naar bovenstaande functionaliteiten en de kwaliteit als beeld en geluid te kijken. Daarnaast zie je perk merk ook veel verschillen in de prijs. Zo lijkt een Philips TV standaard wat duurder en een LG wat goedkoper.

Conclusie

Om het EK 2021 optimaal te bekijken gaan wij voor het volgende lijstje specificaties:

  • Scherm van min. 50 inch
  • Scherpte van min. 4K
  • Snelheid van min. 100 hertz
  • Kleurdiepte van min. 10 bit

Nog steeds hou je nog steeds hou je ontzettend veel TV’s over als je bovenstaande specificaties selecteert in de filters op de grote elektronica shops. We hebben echter één onderdeel nog niet meegenomen: de prijs. Daarom hebben we per prijsklasse een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tot €1.000 – LG 55NANO866NA

Qua prijs de goedkoopste TV met alle specificaties die we hierboven hebben beschreven. Deze LG televisie heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.


€1.000 t/m €1.500 – Sony KD-65XH9505

Qua specificaties verandert deze Sony TV niet super veel van de wat goedkopere LG. Maar deze televisie is maar liefst 65″ inch. Een stuk groter dus en een betere beeldkwaliteit.


€1.500 of meer – Samsung QLED 75Q80T

Wil je tijdens het EK helemaal het mannetje zijn? Dan is deze Samsung QLED iets voor jou. Mega beeldscherm + een soundbar. De prijs van deze TV is iets hoger, maar het geluid krijg je erbij.


Gratis TV voor de Belgen

Ben je woonachtig in België? Dan heeft Krëfel een mooie EK aanbieding! Mochten de Rode Duivels 17 keer of meer scoren op EK dan krijg je het aankoopbedrag van je TV terugbetaald. In Poule B treft België: Rusland, Denemarken en Finland. Vervolgens spelen de Rode Duivels mogelijk nog een achtste-, kwart-, halve- en finale. Mochten de Belgen de finale halen dan speel je dus zeven wedstrijden. Om de grens van 17 te passeren komt dat neer op bijna 2,5 goals per wedstrijd. Een behoorlijk gemiddelde, maar mocht je toch al van plan zijn een nieuwe TV aan te schaffen dan is dit het risico mogelijk wel waard.

Veelgestelde vragen

Welke TV is het beste voor sport?

De beste TV’s om sport optimaal op te bekijken bevatten een groot scherm (> 50 inch), goede scherpte (> 4K), uitstekende snelheid en hoge kleurdiepte. Dat zijn de belangrijkste specificaties waar je op moet letten als je op zoek bent naar een nieuwe televisie.

Schrijf een reactie