Na de gewonnen wedstrijd van Nederland tegen Polen lijkt het erop dat we al met een stap in de volgende ronde staan. Dit blijkt uit onderzoek van het databureau Gracenote. Volgens het model is de kans dat Nederland doorgaat naar de knock-outfase nu 96% kans. Niet alleen de nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde, maar ook de vier beste nummers 3 gaan door.

Nederland – Polen

Het was een spannende middag in Hamburg. De 1-0 van Polen viel snel door de doelpuntenmaker Adam Buksa. Gelukkig kwam Nederland goed terug in de wedstrijd en scoorde Cody Gakpo daarna een prachtige treffer. Nederland ging met een gelijkspel de rust in en na rust bleef het ook nog lang gelijk. Nadat Koeman een aantal wissels doorvoer kwam Wout Weghorst het veld in. De spits van Wolfsburg had in totaal twee minuten nodig en een prachtige voorzet van Nathan Aké om de 2-1 te maken. Dit was een enorme opluchting voor Nederland, het was duidelijk de middag van de Tukker: Wout Weghorst.

Supersub Weghorst

Zelf had Wout het al voorspeld. Hij zegt in een interview na de wedstrijd dat hij in de ochtend zijn vriendin een appje had gestuurd met ‘Ik ga scoren bij de 0-0 of 1-1, vlak voor tijd’. Hij vertelde ook dat hij van Koeman voor de wedstrijd te horen kreeg dat hij niet in de basis zou starten. Daar reageerde hij op met ‘Ik ken mijn rol binnen het team en dan moet je ervoor zorgen dat je dat zo goed mogelijk invult. Voor mij persoonlijk is dit een droomscenario.’

Een overwinning lijkt genoeg

Volgens Gracenote heeft het Nederlands Elftal dus 96% kans om door te gaan naar de achtste finale. Slechts één enkele overwinning lijkt dus genoeg om door te stoten naar de knock-outfase. Benieuwd hoe het programma van Nederland er dan uit ziet? We hebben een mogelijke route naar de finale op een rijtje gezet.

Rapportcijfers

Volgens de rapporten van verschillende media waren de uitblinkers van de wedstrijd waren Bart Verbruggen, Nathan Aké en Cody Gakpo. Weghorst speelde helaas net iets te kort om een beoordeling te krijgen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de cijfers:

SpelerVPVIVZ
Bart Verbruggen7,56,57,5
Denzel Dumfries666
Stefan de Vrij6,57,56,5
Virgil van Dijk776,5
Nathan Aké87,57
Jerdy Schouten6,56,56,5
Joey Veerman 555
Tijjani Reijnders6,566,5
Xavi Simons5,54,55
Memphis Depay65,56
Cody Gakpo76,58

14% kans tegen Tsjechië

Naast dat het Nederlands Elftal nu 96% kans maakt om door te gaan, heeft hetzelfde bureau Nielsen’s Gracenote ook de volgende tegenstander voorspeld. De kans is nu 14% dat Tsjechië de tegenstander in de de achtste finale is. Nederland zou in dat geval eerste worden in Groep F en Tsjechië tweede in Groep F.

Schrijf een reactie