Nu de groepsfase er op zit kunnen we de knock-outfase volledig invullen. Het is daardoor precies bekend wie de mogelijke tegenstanders van het Nederlands Elftal zijn op weg naar de finale. Eerste horde: Roemenië.

Achtste finale: Roemenië (München)

Er waren veel scenario’s denkbaar, Engeland zou de verwachte tegenstander van Oranje worden in de achtste finale. Maar door de onverwachte winst van Georgië op Portugal speelt Nederland als #3 niet tegen de Engelsen maar tegen Roemenië. Deze wedstrijd staat op dinsdag 2 juli om 18:00 uur in München op het programma.

Kwartfinale: Turkije (Berlijn)

Na de 0-3 overwinning op Roemenië staat Nederland in de kwartfinale! Tegenstander zaterdag om 21:00 uur in Berlijn is Turkije. De wedstrijd Nederland – Turkije staat onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin.

Halve finale: Engeland/Zwitserland(Dortmund)

Zoals gezegd zit Nederland aan de goede kant van het schema. Dat betekent dat het bijvoorbeeld Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk pas in de finale kan tegenkomen. Wie zouden er dan wel in de finale kunnen staan? Dat gaan Engeland en Zwitserland uitmaken. De halve finale wordt vlakbij de grens, in Dortmund, gespeeld op woensdag 10 juli om 21:00 uur.

Finale (Berlijn)

Zoals in de alinea hierboven geschreven komt Nederland in de finale een land tegen uit de moeilijke kant van het schema. Dat zouden dus de volgende landen kunnen zijn: Spanje, Georgië, Duitsland, Denemarken, Portugal, Slovenië, Frankrijk of België. De finale wordt gespeeld op zondag 14 juli om 21:00 uur in Berlijn. Hopelijk speelt Nederland daar dan voor de derde keer 😉

Schrijf een reactie