De Eredivisie is vaak goed vertegenwoordigd op eindtoernooien. Veel spelers van Ajax, PSV en Feyenoord worden geselecteerd voor het EK. Ook AZ heeft altijd veel spelers in de selectie die uitkomen als international. In dit artikel zoomen we daarom in op de spelers van de Alkmaarders: welke spelers van AZ komen er uit op het EK 2024?

Nederlands Elftal

De kans dat er op dit EK een Oranje international uit de selectie van AZ komt is vrij klein. Owusu-Oduro Rome-Jayden, Ruben van Bommel, Myron van Brederode en Ernest Poku zitten namelijk nog in Jong Oranje. Je kunt deze spelers natuurlijk herkennen van hun Kansino shirt. Er komt dus een mooie lichting aan bij AZ maar deze vier spelers zullen nog niet op het Europees Kampioenschap in Duitsland in actie komen. Althans, wij achten de kans enorm klein.

De jonge garde klopt op de deur en de oude garde lijkt uitgespeeld. Zo spelen oud internationals Bruno Martins Indi en Jordy Clasie nog wel bij AZ maar is hun kans op het grote Oranje inmiddels verkeken.

Buitenlandse internationals

Nederlandse internationals zullen we (nog) niet zien bij AZ. Er is natuurlijk één speler die niet kan ontbreken: Vangelis Pavlidis. Er is echter ook één probleem: Griekenland is nog niet gekwalificeerd voor het EK. Maar de Grieken kunnen zich nog steeds plaatsen via de play-offs.

In de Play-Offs pad C speelt Griekenland eerst tegen Kazachstan. Mochten Pavlidis en co winnen dan spelen ze tegen de winnaar van Georgië/Luxemburg. Geen onhaalbare kaart voor Griekenland, waardoor de kans groot is dat Pavlidis zich alsnog kwalificeert voor het EK. De hoop voor alle AZ-ers is dus op Pavlidis gericht!

Oud AZ spelers in Oranje

Een ex AZ-er die we hoogstwaarschijnlijk wel in Duitsland in actie zien komen is Teun Koopmeiners. De middenvelder speelt tegenwoordig in Italië bij Atalanta Bergamo en is daar bezig aan een ijzersterk seizoen.

Er zijn ook nog enkele oud AZ-ers die kans maken om bij de selectie voor het EK te komen. Wat te denken van Wout Weghorst, Calvin Stengs en Guus Til. Geen spelers dus van de huidige selectie van de Alkmaarders, maar genoeg oud-spelers om in de gaten te houden.

Schrijf een reactie