EK 2028

De bonden van Engeland, Noord-Ierland, Ierland, Schotland en Wales hebben gezamenlijk de UFEA verteld dat zij wel oren hebben naar de organisatie van de Europese Kampioenschappen voetbal in 2028. Aangezien Turkije zich voor dit jaar heeft teruggetrokken, was het voor de UEFA makkelijk kiezen. Ook hebben ze in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland al bedacht in welke stadions de wedstrijden gespeeld gaan worden. Check de lijst hieronder:

  1. Wembley Stadium (Londen, Engeland)
  2. National Stadium of Wales (Cardiff, Wales)
  3. Tottenham Hotspur Stadium (Londen, Engeland)
  4. City of Manchester Stadium (Manchester, Engeland)
  5. Everton Stadium (Liverpool, Engeland)
  6. St James’ Park (Newcastle, Engeland)
  7. Villa Park (Birmingham, Engeland)
  8. Hampden Park (Glasgow, Schotland)
  9. Dublin Arena (Dublin, Ierland)
  10. Casement Park (Belfast, Noord-Ierland)

EK 2032

EK 2032 Voor 2032 was er toch een opvallende keuze voor de gastlanden voor het EK. Turkije en Italië gaan het EK namelijk samen organiseren. Een opvallende keuze omdat de landen toch honderden kilometers van elkaar vandaan liggen en er genoeg grote landen tussen beide liggen.

Turkije had zich ook opgegeven om gastland te zijn voor het EK in 2028, maar trok zich toch terug uit de race. Door samen met Italië te organiseren maakten ze meer kans en dat is gelukt! Dit wordt de eerste keer dat er in Turkije een eindtoernooi wordt georganiseerd. Italië heeft al meer ervaring. Zij hebben in 1968 en 1980 het Europese eindtoernooi al mogen organiseren.

Schrijf een reactie