Ronald Koeman heeft zijn definitieve selectie voor de twee kwalificatie duels bekend gemaakt. Op vrijdag 13 oktober zijn de Fransen als eerst aan de beurt. Drie dagen later op maandag 16 oktober speelt Nederland in Griekenland.

Nick Olij en Jeremie Frimpong

Het is van belang dat Nederland punten pakt in deze wedstrijden, om kans te blijven maken op een plekje voor het EK 2024 in Duitsland. Opvallende namen in de voorselectie zijn Nick Olij en Jeremie Frimpong. De doelman van Sparta maakt zijn debuut in de selectie van het Nederlands Elftal. Hij is nog nooit eerder opgeroepen, maar door zijn succesvolle start van het seizoen heeft hij zichzelf in de kijkers gespeeld bij de bondscoach. Hij krijgt de voorkeur boven Andries Noppert, die de afgelopen weken in slechte vorm verkeerd. Jeremie Frimpong is na afwezigheid weer bij de selectie geroepen.  

Geteisterd door blessures

Koeman moet de komende interland periode een aantal van zijn vaste basisspelers missen. Zo hebben de twee centrale verdedigers Sven Botman en Mathijs de Ligt een blessure. Frenkie de Jong mist op het middenveld en Memphis Depay en Cody Gapko zijn door blessures ook niet inzetbaar.

Op vrijdag 13 oktober speelt het Nederlands Elftal eerst een thuiswedstrijd tegen Frankrijk in de Johan Cruijff Arena om 20:45. Daarna reist het af naar Griekenland voor een uitwedstrijd. Deze wedstrijd is 16 oktober om 20:45.

Schrijf een reactie