Ronald Koeman heeft de voorselectie voor het Nederlands Elftal weer bekend gemaakt. Er zijn weer 29 spelers opgeroepen die kans gaan maken op een plekje in de definitieve selectie. Er zijn een paar geblesseerden en een opvallende debutant.

Nieuwe namen

De opvallende debutant is Nick Olij. De keeper van Sparta Rotterdam mag zich voor het eerst bij de voorselectie van het Nederlands Elftal voegen. Nick Olij heeft zich afgelopen seizoen en begin van dit seizoen meerdere malen bewezen als betrouwbare en goede keeper en heeft daarom een plekje verdiend.

Geblesseerden

Justin Bijlow, Memphis Depay en Ian Maatsen zijn de grote afwezigen in de lijst met namen. Bijlow en Depay zijn geblesseerd en kunnen deze EK-kwalificatie periode nog niet ingezet worden. Ian Maatsen werd voor de wedstrijden tegen Ierland en Griekenland wel nog opgeroepen voor Oranje. Bij zijn club Chelsea komt hij weinig aan spelen toe, vandaar dat hij dit maal niet is opgeroepen.

Op 6 oktober maakt Ronald Koeman zijn definitieve selectie bekend voor de wedstrijden tegen Frankrijk op 13 oktober en op 16 oktober tegen Griekenland.

Bekijk hier de volledige voorselectie van het Nederlands Elftal.

Schrijf een reactie