Het Nederlands Elftal heeft zich in de EK kwalificatie een uitstekende dienst bewezen door te winnen van zowel Griekenland (3-0) als Ierland (1-2). Hierdoor heeft het een grote stap gezet richting kwalificatie voor het EK in 2024 in Duitsland.

Koeman niet bang om te wisselen

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Griekenland stonden er drie opvallende namen op het wedstrijdformulier: Daley Blind, Marten de Roon en Wout Weghorst. Deze spelers betaalden het vertrouwen van Koeman dubbel en dwars uit want mede door doelpunten van De Roon en Weghorst stond het na één helft al 0-3 voor (tevens de eindstand).

Deze twee spelers stonden tegen Ierland echter niet in de basisopstelling. Toen koos de bondscoach voor Mats Wieffer en Donyell Malen. Verder stonden de gebruikelijke namen in de basis. Na een 1-1 ruststand viel Weghorst alsnog in en besliste het duel in Nederlands voordeel: 1-2. Ook Denzel Dumfries mogen we niet onbesproken laten, de back gaf tegen Griekenland als twee assists en deed dat tegen Ierland weer. De opkomende verdediger van Internazionale is op dit moment dé man in vorm.

In Oktober tegen Frankrijk en opnieuw Griekenland

De volgende interlandperiode staat, voor Nederland, gepland op 13 oktober. Het speelt dan thuis tegen Frankrijk. Drie dagen later volgt een uitwedstrijd naar Griekenland. Afhankelijk van de resultaten kan Oranje zich dan al plaatsen voor het EK 2024. De eerste twee van de groep kwalificeren zich namelijk direct voor het EK.

Na vier duels heeft Nederland nu 9 punten behaald uit 4 wedstrijden. Frankrijk heeft tot nu toe de volle buit gepakt met 15 uit 5 en Griekenland volgt op plek drie met 9 uit 5. Een belangrijke periode dus voor het Nederlands Elftal om deelname vast te stellen.

Schrijf een reactie