Volgende week is het zo ver: de start van het EK voetbal voor vrouwen. Het toernooi start op woensdag 6 juli met de openingswedstrijd tussen Engeland en Oostenrijk. Natuurlijk zijn ook de Oranje Vrouwen, als titelhouder, gekwalificeerd voor het EK.

Speelschema EK Vrouwen

Voor Nederland staat de eerste wedstrijd op zaterdag 9 juli op het programma tegen Zweden. Vervolgens spelen de Oranje Leeuwinnen op woensdag 13 juli om 21:00 uur tegen Portugal. De laatste groepswedstrijd wordt gespeeld tegen Zwitserland op zondag 17 juli om 18:00 uur. De eerste twee landen uit de poule kwalificeren zich voor de kwartfinale van het EK. Benieuwd naar alle wedstrijden en data? Check dan het volledige speelschema.

Datum & TijdThuisUit
Za 9 juli 21:00🇳🇱 Nederland🇸🇪 Zweden
Wo 13 juli 21:00🇳🇱 Nederland🇵🇹 Portugal
Zo 17 juli 18:00🇨🇭 Zwitserland🇳🇱 Nederland

Volledige selectie bekend

De complete van selectie van de Oranje Leeuwinnen is ook al bekend. Bondscoach Mark Parsons kon 23 speelsters selecteren. Daartoe behoren o.a. de van een blessure terugkerende Daniëlle van de Donk en Lieke Martens. Verder zijn Vivianne Miedema, Jackie Groenen en Sherida Spitse de grote blikvangers van Nederland. Ook van talent, en tot Nederlandse geneutraliseerde, Damaris Egurrola wordt veel verwacht dit toernooi.

EK in Engeland

Het EK 2022 voor vrouwen wordt georganiseerd in Engeland. Nederland speelt twee van de drie groepswedstrijden in Sheffield, het andere duel in Leigh. De finale wordt op 31 juli gespeeld in het grote Wembley. Hopelijk zien we de Nederlandse vrouwen daarin terug!

Schrijf een reactie